Спортски савез општине Житорађа полако приводу крају Светосавски турнир, а већ за викенд који нас очекује најављује нови Сретењски турнир у рукомету. Овога пута у организацији учествује и РК Житорађа која је уједно домаћин турнира. Поред домаћина, на турниру учествују још и Рк Куршумлија и Рк Топличанин, а специјални гост турнира јесте репрезентација Србије до 20 година, у којој брани Дарко Стошић, голман нишког Железничара, и момак кога смо представили први као будућност српског рукомета. Поред њега, селектор ове селекције Саша Радосављевић позвао је још 15 момака на које рачуна у ова два дана у којима ће као многи стручњаци кажу најталентованија репрезентација у српском рукомету гостовати у Житорађи, где ће бити и смештени.
Миомир Маљевић је у недавној изјави за Добричке овим поводом изјавио да ће ово бити празник спорта у Житорађи и да позива све људе да дођу и уживају у лепој рукометној представи.
У полу финалним мечевима прво ће од 17 часова снаге одмерити Рк Куршумлија – Рк Топличанин, а у другом мечу који је на програму у суботу од  19ч. на терен ће Рк Житорађа – Селекција У-20 .
Ово је први пут после више од десет година да нека репрезентативна селекција долази у Житорађу, после гостовања стонотенисера Србије и Кине пре десетак година.
Сви мечеви се играју за викенд, а за недељу од 12 часова је најављена конференција за штампу и пријем код председника општине Житорађа, Ивана Станојевића потврдио нам је Миомир Маљевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *