Редовна настава у школама у Житорађи упркос хладноћи

Ових дана су отежане свакодневне активности захваљујући хладном таласу који је у претходних неколико дана оковао Србију. Најтеже је ипак,чини се, оним ђацима који путују до школе. Међутим, како су нам директорка Средње школе у Житорађи Милица Андрејев и директор основне школе ”Топлички хероји” Горан Станојевић у кратком телефонском разговору рекли већина њих редовно похађа наставу.
У основној школи ”Топлички хероји” настава је од уторка скраћена на 30 минута, и тако ће бити до краја ове недеље. У понедељак нас је задесило ово невреме и изненадило нас па је настава одржана редовно у трајању часова од 45 минута. Ипак, како би олакшали нашим ђацима који путују због кашњења аутобуса почетак првог часа је померен са 8 часова на 8 и 30. И тако је само у централној школи у Житорађи, јер већина ђака долази из околних места Вољчинац, Подина, Топоница итд. Сви ђаци редовно похађају наставу, нема оних који су због невремена спречени да дођу. – рекао је у кратком телефонском разговору Горан Станојевић директор основне школе ”Топлички хероји” у Житорађи.
У Средњој школи у Житорађи наставу према речима директорке похађа велики број ученика. Због невремена и непроходности путева ђаци из Дреновца и Дубова су онемогућени да присуствују настави.
Настава у Средњој школи је скраћена на 30 минута, тако је од среде и биће тако до петка. Није померан почетак наставе, она редовно креће од 8 часова. Ђаци из Дреновца и Дубова не похађају наставу, због превоза. Са ученицима из Пејковца немамо тих проблема, родитељи довозе своју децу на наставу. – рекла је за Добричке интернет новине директорка ”Средње школе” Милица Андрејев.

Што се осталих услова за одржавање наставе тиче они су испоштовани, школа је обезбедила довољно огрева те је тако и у основној и у средњој школи топло у просторијама у којима се изводи настава, и ђаци могу несметано да прате наставу. Такође, захваљујућу доброј организицији директора и једне и друге школе, настава се не отказује те тако школарци неће надокнађивати ове хладне дане.

фото: Илустрација/ Sandžačke novine sandzacke.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *