Расписан Конкурс за подршку младим пољопривредницима

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања је расписисала је Конкурс за подношење пријава за остваривање подстицаја за подршку програмима који се односе на диверсификацију дохотка и унапређење квалитета живота у руралним подручјима кроз подршку младим пољопривредницима у 2019. години.

Из Пољопривредне стручне службе Прокупље напомињу да се пријава на Конкурс подноси до 31. децембра 2019. године Министарству пољопривреде, шумарстава и водопривреде – Управа за аграрна плаћања.

Душка Петровић из ПСС Прокупље у изјави за радио Копријан каже да право на подстицај има пунолетни млади пољопривредник, носилац комерцијалног пољопривредног газдинства у активном статусу, односно члан комерцијалног породичног пољопривредног газдинства први пут уписан у Регистар пољопривредних газдинстава почев од 1. јануара 2018. године.

Подстицаји обухватају подршку програмима за диверсификацију дохотка и унапређење квалитета живота у руралним подручјима кроз подршку младим пољопривредницима, и то:

 1. подстицаји програму за подршку инвестицијама за развој и унапређење примарне
  биљне производње на пољопривредним газдинствима младих пољопривредника;
 2. подстицаји програму за подршку инвестицијама за развој и унапређење примарне
  сточарске производње на пољопривредним газдинствима младих пољопривредника;
 3. подстицаји програму за подршку инвестицијама за развој и унапређење примарне
  сточарске производње кроз набавку квалитетних приплодних грла на пољопривредним
  газдинствима младих пољопривредника.

Подстицаји се утврђују у износу од 75% од вредности прихватљиве инвестиције умањене за износ средстава на име пореза на додату вредност. Највиши укупни износ подстицаја који корисник може да оствари је 1.500.000 динара.

Информације у вези са расписаним Конкурсом доступне су на телефоне Инфо-центра Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде: 011/260-79-60 или 011/260-79-61, као и на телефон Контакт центра Управе за аграрна плаћања: 011/30-20-100 и 011/30-20-101 сваког радног дана од 7:30 до 15:30 часова.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *