Радови на Образовном центру у Дољевцу у пуном јеку!

Радови на изградњи новог Образовног центра у Дољевцу, ових дана, су поодмакли што се тиче прве фазе градње. Завршено је зидање приземног дела објекта, изливена је плоча, а ужурбано се ради на зидању првог спрата.

Очекивања су да и прва и друга фаза градње, буде завршена до краја године, речено је, раније, радио Копријану у дољевачкој локалној самоуправи.

Како је рекла Јелена Стојковић из Одељења за грађевину Општине Дољевац прва фаза изградње улази у завршницу, а у току је и тендер за изградњу друге фазе овог капиталног објекта.

Завршетак тендера је почетком августа и после свих законских процедура очекује се и потписивање уговора за изградњу друге фазе објекта.

  • Прва фаза изводјења радова на реконструкцији и доградњи школске установе „Лане“ у Дољевцу у Образовни комплекс, је у току, а планира се заврсетак ове фазе градње крајем августа. Она обухвата грубе грађевинске радове, док је друга завршна фаза објекта. Тренутно је у току тендер који је Министрарство привреде расписало за ИИ фазу изводјења радова. Тендер истиче 1.августа након чега ће се приступити одабиру изводјача и изводјену радова.- рекла је Јелена Стојковић радио Копријану.

Нови објекат, имаће капацитете и садржине у складу са прописима за ову врсту објекта,  савременим педагошким трендовима као и текућим и перспективним потребама инвеститора.

Дефинисан је број група дечијег вртића, број класичних и специјализованих учионица средње школе (претежно-специјализованих-рачунарских учионица). Предвиђен је и један аудиторијум, у форми специјализоване учионице са денивелацијом (за предавања, испитне тестове, обуку наставника и сл.), који је такође специјализована рачунарска учионица.

Осим просторија намењених образовним функцијама, идејним решењем су дефинисане и потребне комуникације, административне, санитарне, пратеће и техничке просторије.

У склопу дечије установе, предвиђена је кухиња за сва матична и истурена одељења, са потребним улазима, припремама, магацинима, просторијама за персонал и пунктом за отпрему и пријем оброка за истурена одељења.

Овако ће Образовни центар изгледати када буде завршен

Подсетимо у Образовном центру, површине 2000 квадрата, биће смештена средња школа, мада се још увек разматра образовни профил за који ће се од наредне године  у Дољевцу школовати кадрови, као и предшколска установа “Лане”. На тај начин биће решен и проблем са недовољним капацитетима за децу предшколског узраста, јер више година уназад постоје дуге листе чекања за смештај деце у вртић на нашој територији. Тренутно деца из дољевачких група овог вртића бораве у привременим просторијама у згради у близини градилишта.

М.Јовановић/Радио Копријан/ Добричке

Фото: М.Јовановић/Радио Копријан/Добричке

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *