Промоција књиге “Зашто ћутиш Србијо?!” у дољевачкој Јавној библиотеци

Књига “ЗАШТО ЋУТИШ СРБИЈО?!” Стевана Ђуровића и Југослава Петрушића, дољевачкој јавности биће представљена на промоцији у Јавној библиотеци у петак 03.августа. Уједно, како каже организатор, биће одржана и трибина “Стоп кандидатури Наташе Кандић за Нобелову награду”.

Књига је настала као производ рада веће групе људи, на челу са Стеваном Ђуровићем и Југославом Петрушићем. Стеван Ђуровић, један од аутора, је пензионисни пуковник Војске Србије, некадашњи шеф Војне агенције и Приштинског корпуса. Још занимљивија је личност другог аутора књиге “Зашто ћутиш Србијо?!” Југослава Петрушића, коме се приписује низ значајних улога током турбулентних деведестих година. За већину њих каже да су потпуно измишљене.

Идеја књиге је била, да се анализом јавно доступних докумената покаже да су многи подаци о догађајима на Косову и Метохији током рата, који су јавно публиковани и чак коришћени у судским процесима против наших грађана, уствари нетачни и лажни, каже за радио Копријан Југослав Петрушић. – Књига говори о борби припадника војске и полиције на Косову 1998. и 1999. године из визуре учесника и као таква драгоцена је грађа за будуће генерације. Ми, на тај начин, желимо да омогућимо људима да сазнају шта се стварно дешавало иза кулиса свега онога што нам је презентовано и наметнуто с циљем да нам се узме територија Косова и Метохије. У тим докуметнима на које се ми позивамо у књизи, говори се о крминално-терористичним активностима на Косову, које спроводи приватна групација, званично једна од највећих у свету, којом управља десетак фамилија. Књига је иначе плод рада преко триста људи и завештање је за будуће генерације, истиче Петрушић.

Промоција почиње у 20 часова у великој сали Јавне библиотеке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *