Promocija knjige “Zašto ćutiš Srbijo?!” u doljevačkoj Javnoj biblioteci

Knjiga “ZAŠTO ĆUTIŠ SRBIJO?!” Stevana Đurovića i Jugoslava Petrušića, doljevačkoj javnosti biće predstavljena na promociji u Javnoj biblioteci u petak 03.avgusta. Ujedno, kako kaže organizator, biće održana i tribina “Stop kandidaturi Nataše Kandić za Nobelovu nagradu”.

Knjiga je nastala kao proizvod rada veće grupe ljudi, na čelu sa Stevanom Đurovićem i Jugoslavom Petrušićem. Stevan Đurović, jedan od autora, je penzionisni pukovnik Vojske Srbije, nekadašnji šef Vojne agencije i Prištinskog korpusa. Još zanimljivija je ličnost drugog autora knjige “Zašto ćutiš Srbijo?!” Jugoslava Petrušića, kome se pripisuje niz značajnih uloga tokom turbulentnih devedestih godina. Za većinu njih kaže da su potpuno izmišljene.

Ideja knjige je bila, da se analizom javno dostupnih dokumenata pokaže da su mnogi podaci o događajima na Kosovu i Metohiji tokom rata, koji su javno publikovani i čak korišćeni u sudskim procesima protiv naših građana, ustvari netačni i lažni, kaže za radio Koprijan Jugoslav Petrušić. – Knjiga govori o borbi pripadnika vojske i policije na Kosovu 1998. i 1999. godine iz vizure učesnika i kao takva dragocena je građa za buduće generacije. Mi, na taj način, želimo da omogućimo ljudima da saznaju šta se stvarno dešavalo iza kulisa svega onoga što nam je prezentovano i nametnuto s ciljem da nam se uzme teritorija Kosova i Metohije. U tim dokumetnima na koje se mi pozivamo u knjizi, govori se o krminalno-terorističnim aktivnostima na Kosovu, koje sprovodi privatna grupacija, zvanično jedna od najvećih u svetu, kojom upravlja desetak familija. Knjiga je inače plod rada preko trista ljudi i zaveštanje je za buduće generacije, ističe Petrušić.

Promocija počinje u 20 časova u velikoj sali Javne biblioteke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *