Продужен школски распуст због грипа- почетак наставе 25.фебруара

Влада Србије донела је одлуку да се продужи школски распуст за још недељу дана због актуелне ситуације са грипом, сазнаје РТС у Влади Србије.

Све основне и средње школе у Србији почеће са радом 25. фебруара.

Министарство здравља је раније дало препоруку Министарству просвете да се распуст продужи за још недељу дана.

Према првобитном плану, ђачки распуст је требало да траје до 18. фебруара, међутим, почетак наставе пролонгиран је услед епидемије грипа. По процени епидемиолога, у наредних месец дана може се очекивати даљи раст броја оболелих на подручју целе земље, а посебно су изражавали бојазан због повратка деце у колектив, односно завршетка распуста.

“У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом грипа, са растућим трендом нивоа клиничке активности обољења сличних грипу, а имајући у виду да се налазимо на врхунцу епидемијског периода у овој сезони, као и то да се у узрасту до 15 година пријављују највеће стопе оболевања од обољења сличних грипу, превентивна мера продужетка распуста значајно ће утицати на смањење оболевања од грипа у нашој земљи”, наводи се у препоруци Министарства здравља.

У Србији је до сада од симптома сличних грипу оболело више од 104.000 пацијената, а умрло је 29 пацијената чија се смрт може довести у везу са грипом, подаци су Института за јавно здравље “Батут”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *