Велики планови КУД-а “Пуковачки вез

Годишња Скупштина КУД-а “Пуковачки вез” из Пуковца биће одржана 1.марта у Дому културе у Пуковцу, са почетком у 19 сати.

Како каже Предраг Стефановић, председник УО овог друштва, поред извештаја о раду за протеклу годину и излагања финансијског извештаја, биће изабрани и чланови Управног и Надзорног одбора.

Планом и програмом КУД-а “Пуковачки вез” за 2019.годину предвиђено је да се формирају фолклорне секције у Драшковцу, Брестовцу, Кнежици и Шарлинцу, пошто из тих места имамо интересовање деце и омладине да се баве фолклором – рекао је Стефановић у изјави за Радио Копријан.

Ово фолклорно друштво планира да у овој години учествује на четири Међународна фестивала, али и на овдашњим културним догађајима.

Наши фолклораши ће највероватније своје играчко умеће представити публици на „Џивџан-фесту“ у Врњачкој бањи, учествоваће и на манифестацији „Нека живи село наше“ у Драинцу код Сврљига, у оквиру „Маркових дана“ у Бољевцу и Текији код Параћина. Што се тиче овдашњих наступа, ми смо редовни учесници Јовањданског сабора у Орљану, наступамо и за Дан општине Дољевац, као и на свечаном отварању Пуковачког вашара 14.септембра- истако је Стефановић.

Он додаје да ће упутити предлог општинама Дољевац и Лесковац да се формира и одржи тродневни Међународни фестивал, на коме ће окупити велики број културно-уметничких друштава из земље и региона, како би уз песму и игру, промовисали туризам и туристичке потенцијале ове две општине.

Стефановић је истакао да се нада Међународној размени фолклораца са Македонијом и Аустријом, као и да ће наставити стручно усавршавање фолклораша овог друштва.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *