Представници министарства задовољни брзином радова на комплексу базена у Житорађи

Радови на изградњи купалишног комплекса у Житорађи су у пуном јеку. Према пројекту имаће три базена биће изграђен и ресторан, а радове  финансира Министарство омладине и спорта. Шеф градилишта у Житорађи Раде Минић каже да се тренутно ради прва фаза која подразумева ископ и бетонажу базена и угоститељског објекта. Рок за завршетак радова на купалишном комплексу у Житорађи је 25. септембар и он се нада да ће се радови одвијати без проблема.

  • За сада је одрађена једна трећина планираних радова прве фазе, односно бетонажа базена и помоћних просторија, као и угоститељског објекта који је у саставу овог комплекса- рекао је Минић.

Комплекс ће имати три базена, рекреативни, базен са тобоганом и полуолимпијски базен. Биће изграђен ресторан и технички блок. Рок за завршетак ових радова је 180 дана, а цела инвестиција кошта око 120 милиона динара. Сву тендерску документацију и сам тендер спровело је Министарство омладине и спорта које и финансира изградњу купалишног комплекса.  Радове  изводе предузећа Слога Цонструцтион д.о.о из Крагујевца и  Дијагонала из Новог Сада.

Након бетонаже, за неких петнаестак дана радиће се хидроизолација, а затим ће базени бити поплочани керамиком. Овај комплекс имаће капацитет за  500 корисника.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *