Повећава се црни биланс несреће: Петоро страдалих, међу њима и двоје деце!

Стравична саобраћајна несрећа код Доњег Међурова односи нове жртве. Радмило Јовановић, директор Клинике за анестезиологију Клиничког центра Ниш рекао је да се број жртава удеса повећао на пет. Три особе, од којих једно дете,преминули су на месту несреће, а на операционом  повредама су подлегле Н. Ј. (42) и М. К. (15).

Према неким информацијама возач аутобуса је повређен и хитно оперисан, а машиновођа је пребачен у Клинику за ментално здравље.

Сви повређени, њох око тридесетак, збринути су у КЦ у Нишу, где се лекари боре за живот више од 10 особа са врло тешким повредама.Четворо повређене деце налази се на Дечјој клиници, али њихово стање није за сад познато

Интервенисало је 7 екипа хитне помоћи из редовног састава и 10 ванредно укључених екипа, речено је из Хитне помоћи у Нишу.

Ходници и чекаонице КЦ Ниш препуне су забринутих чланова породица.

Међу 10 путника из воза нема повређених. Ми смо контактирали једну путницу из воза, која је на срећу неповређена, али од стреса није отишла на посао. Она је путовала на посао у Дољевцу.

  • Све се то десило око 7:30 сати, ја сам била у возу. Призор је био стравичан, видела сам да је у аутобусу било доста ђака. Путници у возу нису били повређени, мислим ми смо само угрувани од силине ударца, али о путницима у аутобусу не могу могу да опшием. Ми смо изашли из воза, неки путници су стајали, али било је доста људу који су лежали. Нисмо знали како да пружимо помоћ, али хитна је јако брзо стигла. Видим да су медији пренели да је троје погинуло, али дај Боже да је тако, јер је место несреће стравично. Призор не могу да опишем, ја сам јако уплашена, под стресом, још не могу да се смирим. Нисам била у стању да одем на посао. Код куће сам и тресем се!- рекла је путница из воза са којим је разговарала информативна екипа радио Копријана.

Несрећа се догодила око 7.30 када је путнички воз који је у 7.14 кренуо из железничке станице Ниш за Прокупље при изласку из железничке станице Међурово ударио у путнички аутобус. Од силине ударца аутобус је преполовљен, а задњи део воза склизнуо је са шина.

На прузи нема браника, али постоје знаци вертикалне друмске сигнализације.

Мештани Доњег Међурова испричали су да је Хитна помоћ брзо дошла на место несреће.

Како кажу, ово није први пут да се деси несрећа, и већ годинама уназад траже да се пружни прелаз уради како треба. Срамота је, истичу, да село на три километра од града нема рампу.

У Ниш је стигао директор полиције Владимир Ребић који је обишао Клинички центар и очекује се да током дана обиђе и место несреће.

Такође, очекује се и долазак министра здравља Златибора Лончара.

Узрок несреће за сада није познат.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *