Протест на пружном прелазу у Доњем Међурову

Мештани Доњег Међурова, и околних села окупили су се данас на пружном прелазу где се у петак догодила трагедија приликом судара воза и аутобуса. Они су протестовали што Железнице Србије нису ту изградиле рампу, а најавили су нове протесте ако се то не уради.Окупљени су рекли да је главни узрок несреће тај што је прелаз необезбеђен рампом, као и људски фактор. Мештани су најавили протест и наредне недеље , као и то да децу више неће пуштати у школу, ако не дође до решења проблема. Жарко Рајковић председник МЗ Доње Међурово рекао је да они већ четри деценије апелују на надлежне да поставе рампу, али безуспешно.

“Људи направе Ајфелову кулу, Беград на води, цела брда скидају а не могу да поставе две летве и механизам”, рекао је Рајковић.
Мишко Марић испред Железница је рекао грађанима да је од јуче уведено непрестано дежурство радника Железнице и обавезно заустављање возова испред тог путног прелаза.

“Без обзира на то што нисмо криви за несрећу која се догодила, ово смо учинили јер су нам људски животи драгоцени” – рекао је Марић. Што се тиче питања о датуму изградње рампе, Марић је рекао да се морамо обратити Железницама Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *