Воз ударио у аутобус и преполовио га на прелазу у Доњем Међурову, петоро погинулих!

Стравичан удес догодио се јутрос, око 7.30 сати,  у селу Доње Међурово ,када је воз ударио аутобус! Према најновијим информацијама 5 особа је страдалао међу којима је и једно дете, а 26 су повређене. У Клиничком центру у Нишу збринути су сви повређени, а више од 10 особа је животно угрожено.  Интервенисало је 7 екипа хитне помоћи из редовног састава и 10 ванредно укључених екипа, речено је из Хитне помоћи у Нишу. Аутобус је, како сазнајемо, превозио децу у средњу школу.

Од силине ударца аутобус је преполовљен.

Како је рекао др Миодраг Лазић, директор Ургентног центра Ниш, хоспитализовано је 26 особа, 12 особа је животно угрожено. Међу повређенима је десеторо деце и имају тешке повреде, како је додао то су изузетно тешке повреде, политаруме, повреде више система. У току је пет хитних операција како би се помогло онима који су најугроженији.

Ходници и чекаонице КЦ Ниш препуне су забринутих чланова породица.
Међу 10 путника из воза нема повређених. Ми смо контактирали једну путницу из воза, која је на срећу неповређена, али од стреса није отишла на посао. Она је путовала на посао у Дољевцу.

  • Све се то десило око 7:30 сати, ја сам била у возу. Призор је био стравичан, видела сам да је у аутобусу било доста ђака. Путници у возу нису били повређени, мислим ми смо само угрувани од силине ударца, али о путницима у аутобусу не могу могу да опшием. Ми смо изашли из воза, неки путници су стајали, али било је доста људу који су лежали. Нисмо знали како да пружимо помоћ, али хитна је јако брзо стигла. Видим да су медији пренели да је троје погинуло, али дај Боже да је тако, јер је место несреће стравично. Призор не могу да опишем, ја сам јако уплашена, под стресом, још не могу да се смирим. Нисам била у стању да одем на посао. Код куће сам и тресем се!- рекла је путница из воза са којим је разговарала информативна екипа радио Копријана.

Железничка композиција једним делом је због овог удеса исклизнула са шина, а железнички саобраћај на овом делу пруге је у прекиду, наводи се у саопштењу „Инфраструктуре железнице Србије“.

На прузи нема браника, али постоје знаци вертикалне друмске сигнализације. На месту несреће су полиција, ватрогасци и Хитна помоћ, као и железничка Комисија за ислеђење ванредних догађаја. Узрок несреће за сада није познат.

 

1 коментар

  1. Kad trebaju da idu brzo tad idu sporo, a kad treba da se uspori oni prepolove autobus. Nemam reči. Toliko nefunkcionalni i nesposobni da bilo šta urade kako valja…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *