Порука са протеста: Хоћемо нормалне услове за живот, и да оде постојећа гарнитура са власти

Протести против владајућег режима Александра Вучића који се недељама уназад одржавају у више од 35 градова целе Србије вечерас су по 4 пут одржани у Житорађи. Као и на претходна три окупљања, порука организатора протеста је иста, да не желе да се гради базен на игралишту фудбалског клуба. Студент Мирослав Вукић као један од организатора протеста за наш портал је изјавио: Порука скупа је иста и овог пута, подржавамо градњу базена али не на месту где је стадион, јер глупо је ружити један постојећи објекат који је ту већ 70 година и на коме су играли наши очеви и дедови. Ван памети је да се сруши на једном, а прави се на другом месту. Такође, један од наших основих циљева јесте да се промени ова локална власт, и да се отворе нова радна места. Ми немамо услове за живот нормалне, на брду нема пијаће воде, канализација је у проблему. – рекао је Вукић.
Такође, организатори протеста истакли су да не знају која ће радна места бити отворена на базену, с обзиром да оближњи Дољевац и Прокупље имају аква паркове, те тако једина радна места која могу бити отворена, како поручују са протеста су – држач сунцобрана и продавац сладоледа.
На констатацију председника општине Житорађа Ивана Станојевића да је данашње напуштање седнице СО локалних одборника повезано са протестима, Мирослав Вукић је дао следећи одговор:
Схватили су људи да то није у реду и виде ли су једноставно шта се и како ради и зато су и вероватно напустили седницу. То нема везе са нама, али вероватно су људи увидели да не ваља нешто у систему општине Житорађа. Такође, на изјаву господина Станојевића могу само да кажем, да такав човек није релевантан да даје било какве изјаве. – рекао је у изјави за Добричке, Мирослав Вукић.
Међутим, оно што је приметно јесте да је број оних који су изашли на улицу мањи него на претходним окупљањима, а данас је било око 20-ак мештана Житорађе окупљених у парку.

2 коментара

  1. Bilo je i onih “akademskih” predsednika. Najbolje što su znali je da “akademski” ojade budžet. Njima je 70% naroda reklo da ih neće. Objasnite jadnom studentu da je izmanipulisan i politički nedorastao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *