Отворен Фестивал цвећа, украсне живине и ситних животиња у Малошишту

У Дому културе у Малошишту данас је отворен  Фестивал цвећа, изложба украсне живине и ситних животиња.  Према речима директора Јавне библиотеке у  Дољевцу, Богија Митића, посетиоци ће поред изложбе моћи да уживају и у  богатом културно-уметничком програму, а улаз ће бити слободан.

  • Вечерас од 20 сати биће организован концерт на коме ће наступити познати певачи попут Драгослава Михајловића-Канаринца, Јовице Здравковића-Шуце, Драгана Стојановића-Жабца. Поред ових познатих певача бину са њима делиће и нове певачке наде са ових простора Петар Цветковић, Анђела Недељковић и Јелена Стефановић . – рекао је директор Митић.

Данашњу изложбу животиња посетили су и малишани предшколске групе вртића „Лане“ из Малошишта.

  • Данас је било десет излагача животиња. Већина је из наше општине, али ту су и излагачи из Лесковца и Друштво одгајивача ситних животиња „Наис“ из Ниша. Данас су предшколци из Малошишта са одушевљем обишли украсну живину и ситне животиње. Имали су прилике да виде разне украсне кокошке и петлове, голубове, папагаје, и егзотичне птице, украсне жечеве, чинчиле, веверице…- каже Митић.

За љубитеље цвећа отворена је изложба украсног биља, трајница и цветница, једногодишњих и вишегодишњих биљака, која је била и продајног карактера.

Ова занимљива манифестација и у суботу, 28.априла, понудиће разне интересантне садржаје за посетиоце.

  • Завршно вече фестивала биће посвећено младима. Тако да смо организовали рок концерт на коме ће наступити музичка група из Малошишта “Алхемија”. Почетак концерта је у 20 сати, а улаз биће слободан. – додаје директор Јавне библиотеке.

Он је на крају разговора додао да је данашња посета од раних јутарњих сати била одлична и да је изложба животиња изавазвала велико интересовање код мештана, али и становника  других места, јер је данас био пијачни дан у Малошишту, па је велика већина посетилаца пијаце обишла и данашњу занимљиву манифестацију.

М.Јовановић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *