Општина Житорађа представљена на Хепи телевизији

У емисији Хепи телевизије „Прело у нашем сокаку“ предстaвила се општина Житорађа. Председник општине   Иван Станојевић је рекао да се много тога лепог  дешава у општини Житорађа и да се поред изградње купалишног комплекса и асфалтирања локалних путева у наредном ериоду очекује и електрификација поља у насељу Самариновац , где се одвија интезивна повртарска производња.

. То радимо да бисмо задржали наше људе и да бисмо им прижили услове које имају и људи по градовима. – закључио је Станојевић

Како каже Марко Стошић , секретар општине, туристички потенцијал општине Житорађе је велики , пре свега у ловном туризму. Јаребица је привукла велики број гостију из иностранства, а од како је основана међународна школа за дресуру паса 2005. године до данас, долазе нам гости из Чешке, Румуније, Русије Грчке и на првом месту Италије, каже Стошић.

 

На подручју Житорађе има све више смештајних капацитета, али то није довољно, и зато је италијански инвеститор решио да изгради савремени  хотел,и пре пар дана је кренула изградња у  насељу Бадњевац, рекао је Марко Стошић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *