Општина Житорађа је из сопствених средстава извршила набавку новог санитетског возила за потребе Дома здравља у Житорађи. Возило је опремљено најсавременијом опремом коју чине: аутоматско санитетско склопиво носило, фиксни сет за кисеоник, дефибрилатор, ЕКГ, монитор, кардиолошка столица, носило политрауме, спиралну даску за фиксирање пацијента, имобилизатор за главу, имобилизатор за кичму, крагну, мерач притиска, аспиратор са каишевима за фиксацију пацијента у возилу и платнено помоћно носило.

Како каже председник општине Житорађа Иван Станојевић, вредност возила је око 6.000.000,00 динара и додаје:

-Куповином возила  побољшаће се  услови рада запослених у служби хитне медицинске помоћи, али имаћемо и квалитетније пружање услуга  пацијентима, а ова улагања сматрамо моралном обавезом према грађанима, и у будуће ће се још више инвестиција планирати на пољу здравства, школства и социјалне заштите.

Иначе поред куповине возила, средствима из буџета извршена је и адаптација и санација простора рентген сале у Дому здравља, уградња клизних врата-оператора која прелазе преко надзорног стакла, лекарска врата-заштитна оловна врата, клизна врата за пацијент кабину, инсталиран је и уграђен интерфон, извршени електро-инсталациони радови на командној кабини и пацијент столу, набављено оловно стакло са заштитним рамом, извршени грађевински радови на командној кабини у циљу затварања отвора око рама са оловним стаклом и извршени остали бројни грађевински радови на пацијент кабини пролазу за лежеће пацијенте , саниран рентген, извршена интерна мерна контрола рентгена и командне конзоле, као и финална службена контрола истог, након чега је Дом здравља Житорађа од стране надлежних органадобио дозволу за рад ове сале и апарата. Вредност ове инвестиције је 3.540.000,00 динара.

Александар Станковић директор Дома здравља је још у разговору за наш портал додао да је претходне године, извршена  замена столарије у управној згради, те куповина намештаја за интервенције, док се за ову годину планира и адаптација комплетне фасаде, чим крене грађевинска сезона.

Он каже да се на овој начин, у многоме побољшавају услови за пружање здравствених услуга у општини Житорађа, без обзира на чињеницу да се ради о девастираном подручју и веома сиромашној, пољопривредној општини.

One thought on “Ново санитетско возило за Дом здравља у Житорађи од локалне самоуправе”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *