Црвени крст Србије организује међурегионална такмичења у првој помоћи, шминкању и глуми повреда и стања. У суботу, 8. јуна 2019. на такмичењима ће се надметати 52 екипе са преко 280 младих волонтера Црвеног крста из 25 градова и општинау Србији.

Такмичења се одржавају на Облачинском језеру и у Мионици. У Мерошини на Облачинском језеру ће се надметати 19 екипа из источног и јужног дела Србије, док ће у Мионици наступити 33 такмичарске екипе из градова и општина из централног и западног дела Србије. Уз волонтере који се такмиче у првој помоћи,  наступиће и 5 екипа које ће приазати знања и вештине шминкања и симулација повреда и стања. Домаћини такмичења,  Црвени крст Мерошина и Црвени крст Мионица су поред обавезних садржаја из прве помоћи, припремили учесницима и друге занимљиве садржаје уз које ће младиимати прилике да упознају културу и знаменитости ових крајева.

Прва помоћ је препознатљив симбол организације Црвеног крста у целом свету и једна је од активности које се са посебном пажњом негује у Црвеном крсту Србије.  У организацијама Црвеног крста у Србији преко 30,000 грађана, сваке године научи  основне вештине прве помоћи, међу којима је 19,000 школске деце и младих.

Најуспешнији међу њима се укључују у такмичења екипа прве помоћи у категоријама петлића, подмлатка и омладине Црвеног крста. У Србији се такмичења организују на свим нивоима организације Црвеног крста и окупе преко 3,000 деце и младих из целе Србије.

Свако од нас може бити у прилици да треба прву помоћ, али свако од нас, такође,  може да научи да пружи прву помоћ.  Нису  потребни ни чаробни штапић, ни супермоћи да бисте били херој. Потребни су само знање и одважност да се знање  примени у тренутку када је некоме потребно.

Организатори поручују: Позивамо Вас да нам се у суботу 8. јуна придружите у Мерошини на Облачинском језеру, и у Мионици на тргу Војводе Живојина Мишића, у 10 часова на церемонији отрварања такмичења и уверите се колико су  наши млади  хероји сналажњиви и вешти у пружању прве помоћи.

Телефони за контакт: Оливера Микић-секретар ЦК Мерошина 062/800-17-78 Ратка Цвијановић-волoнтер ЦК Мерошина 064/04-88-477

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *