Марко Миленковић: Локална власт у Житорађи брине о потребама грађана

На конференцији за новинаре одржаној у седишту ОО СНС у Житорађи говорио је др Марко Миленковић, државни секретар у Министарству просвете РС и повереник ове странке за општину Житорађа. Он је истакао државотворну политику коју води председник Вучић и стални напредак Србије у економском смислу као главни замајац бољег живота у Србији.

  • Данас је прилика да будемо поносни због мудре и визионарске политике коју води председник Вучић и због сталног раста БДП-а због пораста инвестиција , а самим тим и повећања броја запослених у нашој земљи. Наша земља јача и у смислу одбрамбене могућности, а Србија је земља у којој се у последње време свакодневно граде и путеви, мостови, болнице, вртићи, школе…- рекао је Миленковић на конференцији за новинаре у Житорађи.

Државни секретар је истакао да је СНС на власти у Житорађи већ две године и два месеца и за то време урађени су велики и значајни  пројекти.

  • У протекле 2 године колико вршимо власт у Житорађи асфалтирано је преко 14 километара путева у селима где су грађани практично до јуче газили и блато и воду. Такође, пут  између два села Глашинац и Извор  је коначно асфалтиран, што су  иначе  уназад  сви претходници обећавали, а нико од њих није спровео своја обећања у дело- рекао је Миленковић.

На конференцији за медије истакнуто је да су асфалтирана игралишта у Пејковцу, Подини, Вољчинцу и Влахову. Напредњачка власт у Житорађи истиче да су посебно поносни на два  велика основна канализациона вода у Лукомиру и Подини.

  • Србија је земља у којој Александар Вучић и сви ми његови верни чланови и следбеници напорно радимо и уживамо заједно са грађанима у плодовима тог рада. У Житорађи да готово нема села у коме нешто нисмо урадили. Наша брига о људима је толика да смо у месту Дубово, неких 11 км од Житорађе, где су грађани у једном моменту остали без трговинског објекта у селу  и били у немогућности да купе основне животне намирнице, уз помоћ приватника из Ниша отворили продавницу мешовите робе. Сада грађани не морају да путују више километара како би обавили куповину. Овим смо показали да власт у Житорађи брине о сваком месту у општини и сваком појединцу- истакао је државни секретар Миленковић.

Он је на конференцији за новинаре у просторијама странке похвалио изузетно залагање и велики рад радника Дирекције за изградњу општине Житорађа који су више од 10 дана радили у две смене и направили један огроман пут у дужини од 5 километара на деоници Горњи Дреновац-Каре, ширине 5, а на неким местима и ширине 6 метара.

  • Мештани ових насеља су задовољни и кажу да више нису одсечени од света и да им овај пут веома значи. Захваљујем се радницима Дирекције, али и председнику општине Дољевац Горану Љубићу који нам је позајмио машину грејдер, на два дана, без које не би смо моли у потпуности и брзо да завршимо радове на овом путу, а који смо користили и овде у Житорађи на такозваном „белом путу“, дуже два километра, који води ка оближњем брду Кале у склопу Пасјаче, тако да можемо слободно рећи да ова два пута никада у историји свог постојања нису били боље урађени него сада- рекао је Миленковић.

Миленковић је поменуо и успешно организовану и одржану „Бостанијаду“ у Пејковцу, ликовну колонију „Корени“, „Весело вече“  у Доњем Црнатову где су специјални гости били грађани Грачанице са Косова, успешно је реализован и турнир у малом фудбалу у Житорађи, а све манифестације биле су подржане финансијски од стране локалне власти у Житорађи.

Он се на крају конференције захвалио грађанима на подршци и разумевању и позвао их да присуствују још једном догађају у Житорађи, јер ових дана почеће „Културно лето у Житорађи“ под покровитељством СО Житорађа и у организацији Народне библиотеке.

Додао је да волонтери и чланови странке ових дана сакупљају и гардеробу коју ће уручити корисницима социјалне помоћи, па је позвао све људе добре воље, а  који су у могућности, да се придруже акцији и донирају гардеробу и кућни текстил.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *