Kineske vakcine stigle u Žitorađu i Doljevac

U celoj zemlji, pa tako i na teritorijama  opština Žitorađa i  Doljevac, odnosno u  domovima zdravlja, u toku su završne pripreme pred početak imunizacije stanovništva protiv zarazne bolesti kovid 19.

Kako smo saznali od Aleksanddra Stankovića direktora Doma zdravlja u Žitorađi u ovu ustanovu danas je dopremljeno 180 doza vakcine iz Kine. Vakcinacija će početi već u sredu 21. januara za sve one koji su se prijavili putem portala e-uprava, a Stanković je dodao da će se vakcinacija za građane opštine Žitorađa obavljati u ambulanti u Jasenici.

U Domu zdravlja u Doljevcu su saopštili da je jutros i u tu ustanovu stigla kineska vakcina i to 90 doza za građane koji su se prijavili putem interneta  ili preko kol centra na broj 0800 222 334. Iz Doma zdravlja preciziraju da će svi građani koji su na ovaj način iskazali interesovanje za primanje vakcine biti narednih dana blagovremeno pozivani i obaveštavani o terminima imunizacije i da nije neophodno, ističu, da se i pored toga što su se prijavili onlajn, prijavljuju i telefonski Domu zdravlja, što su prethodnih dana neki od njih činili.

Za sada nije precizirano kada će u Dom zdravlja stići i vakcine protiv kovida 19 ostalih proizvođača, koje su uvezene u našu zemlju Fajzer i Sputnjik V.

(fotografija preuzeta sa sajta www.beta.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *