Стигле нове дозе вакцина против ковида 19

Дом здравља у Житорађи добио је додатне дозе кинеске вакцине „Синофарм“ против корона вируса.  Претходне недеље у ову установу вакцинисано је 237 грађана који су изразили жељу да приме кинеску вакцину против корона вируса, а сада је ова установа добила додатних 399 доза. Како истичу, сви пацијенти биће благовремено обавештени о датуму и термину вакцинације како се не би стварале гужве. Вакцинација се обавља у амбуланти у јасеници. Према последњим подацима на територији општине Житорађа тестиране су 34 особе од којих је једна била позитивна на вирус короне.

И Дољевачки Дом здравља добио је додатне дозе кинеске вакцине. У првој испоруци било је опредељено за општину Дољевац 90 доза, а сада је стигло још 111. Пацијенти су обавештени и данас је у плану да око 70њих буде вакцинисано. Из ове здравствене установе напомињу да нема гужви и чекања, јер се ради о већ унапред заказаним терминима.

Лекари оцењују да је све веће интересовање овдашњег становништва за вакцину против ковида, и да поред пацијената са заказаним термином, примају и оне који се нису пријавили званично, јер обично се ради о старијим пацијентима којима  је процедура пријаве преко еУправе непозната.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *