“Караван” у Мерошини

Акција Нишавског управног округа „Караван“ инспекцијских служби, био је у посети општинама Мерошина и Алексинац. Начелници и шефови инспекцијских служби разговарали су данас о проблемима и начинима решавања са представницима локалних самоуправа, начелницима општинских управа и директорима јавних предузећа у овим општинама.

„Караван“ на челу са начелницом Нишавског управног округа Драганом Сотировски, упознавао се са проблемима локалних самоуправа, али и нудио решења и правне савете представницима локалних самоуправа, службеницима и директорима јавних предузећа.

Састанак у скупштинској сали општине Мерошина трајао је више од 2 сата. На том састанку ново руководство општине могло је да се упозна са свим пропустима и недостацима у раду општинске управе, јавних предузећа, школске управе и Дома здравља.

У скоро свим случајевима начелници и инспектори из различитих области изнели су пропусте и неиспуњавање обавеза од стране локалне самоуправе и директора како јавних предузећа тако и из области здравља и образовања.

Јасно нам је да је стање лоше, тражили смо мало времена како би смо отклонили недостатке и исправили неправилности. За нешто смо данас први пут чули, као што је проблем са рентген апаратом и уопште читавим Домом здравља у Мерошини, учинићемо све да у задатом року доведемо стање у ред„-рекао је Саша Јовановић председник Општине за Мерошинске Вести.

Начелница Драгана Сотировски предложила је представницима локалне самоуправе у Мерошини да за 6 месеци одрже још један овакав састанак, на коме ће бити презентовани резултати, с’ обзиром да је ново руководство у Општини, а да им Округ стоји на располагању у смислу савета и инструкција како да стање доведу у ред.

Закључак састанка у Мерошини је да локална самоуправа има 6 месеци да исправи недостатке и постави све системе на здраве ноге, а у супротном општини Мерошина прете казне и затварања неких установа.

Душан Васковић

фото : Душан Васковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *