Донација принчевског пара Дому за одрасла инвалидна и стара лица у Дољевцу

Вредна донација Њ.К.В. Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине стигла је у Дом за одрасла инвалидна и стара лица у Дољевцу. Ова дољевачка установа за бригу о старим и особама са инвалидитетом добила је девет инвалидских колица. Директор установе Дејан Радовановић присуствовао је свечаном уручењу у Белом Двору, заједно са представницима других установа које су добиле помоћ, а догадјају је присуствовао и принчевски пар, као и Брајан Ебел, саветник у амбасади Канаде и заменик амбасадора. Донација је реализована уз помоć групе из Нијагара Фолса у Канади, у партнерству са хуманитарним организацијама Лајфлајн Канада и Лајфлајн Чикаго, чији је покровитељ Принцеза Катарина.

Престолонаследник Александар је том приликом истакао да се нада да ће ова помоћ пружити потребно олакшање свима који ова инвалидска колица буду користили, захваливши се хуманитарној организацији Лајфлајн Канада и Лајфлајн Чикаго, као и свим људима из Нијагара Фолса који су помогли.

Принцеза Катарина истакла је, измедју осталог, приликом доделе помоћи да инвалидска колица нису само превозно средство за особе са инвалидитетом, већ и средство за рад, посао и самосталан живот, као и да су многи сјајни људи постигли велика достигнуćа из инвалидских колица.

Директор дољевачком Дома рекао је у изјави Радио Копријану да су од укупно девет колица три тзв. неуролошка колица за особе за тежим инвалидитетом, а укупна вредност помоћи је око 300 000 динара. Радовановић је још једном истакао захвалност принчевском пару, истакавши да ће ова установа и даље наставити сарадњу са невладиним организацијама које се баве хуманитарним радом.

Иначе, дољевачки Дом  једна је од десет установа социјалне и здравствене заштите у Србији којима је уручено 125 инвалидских колица. Укупна вредност донације је 38.000 евра. Колица су стигла и у Специјалну психијатријску болницу „Ковин“ из Ковина, Дом за децу са инвалидитетом „Колевка“ у Суботици, Дом за децу и омладину са инвалидитетом Ветерник у Новом Саду, Друштво за мултиплу склерозу у Београду, Клинику за рехабилитацију „Др Мирослав Зотовиć“ у Београду, Рехабилитациони центар Младеновац у Београду, Специјалну болницу за церебралну парализу и развојну неурологију у Београду, Дом за инвалиде Земун у Београду и Болницу Гуча.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *