Меморијални шаховски турнир “Миодраг Вукић” у суботу у Дољевцу

Први меморијални турнир у шаху „Миодраг Вукић“, биће одржан у суботу 07.децембра у Месној заједници пензионера у Дољевцу, у сећање на овог истакнутог спортског и просветног радника у општини Дољевац, великог љубитеља шаха и фудбала. Иницијатива је потекла од Радивоја Митровића из шаховског клуба Копријан, а подржали су је чланови породице Вукић.  Турнир се одржава на другу годишњицу смрти Миодрага Вукића, а жеља организатора је да постане традиционални.

На овај начин, како Митровић каже, желе да сачувају од заборава успомену на човека који је велику пажњу придавао шаху, схватајући његов значај, али и природним наукама које су са овом дисциплином  тесно повезане.  –Укупно десет такмичара учествоваће на овом првом турниру, каже Митровић за Радио Копријан, а планирано је да се за прва три места обезбеде медаље и дипломе, а за све учеснике захвалнице.

Љиљана Вукић, ћерка Миодрага Вукића, каже да ју је обрадовала идеја да шаховски турнир понесе име њеног оца. – Драго ми је што ће на овакав начин он остати упамћен и што ће се бар једном годишње, током одржавања турнира, уколико он постане традиционални, што ми је велика жеља, његово име споменути, јер је био дугогодишњи спортски радник, председник Спортског савеза општине Дољевац,  делегат на фудбалским утакмицама, наставник у школи, пасионирани играч шаха.

Меморијални турнир „Миодраг Вукић“,  почиње у суботу од 10 часова.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *