Дољевачки комуналци спремни за снег

У Србији ће у наредна три дана владати права зима, нападаће и до 15 центиметара снега, прогнозира метеоролог Ђорђе Ђурић.

Према његовим речима, дебео слој снега ће се задржати и у градовима, док се на планинама могу очекивати прави сметови. Због изузетно хладних дана пред нама, током којих ће ноћи и јутра бити у константном минусу, снег се неће отопити све до викенда. Најхладније ће бити у петак, када се очекује први ледени дан ове године, када температура ниједног тренутка неће прећи нулу.

Иначе, путеви на подручју општине Дољевац су данас били влажни, а снег који је падао није правио проблеме возачима, потврдио нам је Далибор Стаменковић из ЈКП Дољевац.

Како је рекао екипе зимске службе су спремне као и механизација, а најкритичније тачке су поред путних праваца према Кнежици и Русни су и прулази према Дољевцу и Пуковцу.

Иначе, путари у Србији од ове године имају потпуно другачији приступ чишћењу и одржавању путева. Наиме, путарске фирме које одржавају одређене деонице пута неће више бити плаћене унапред, већ по учинку и квалитету услуга које пруже на терену.Њихова ефикасност и рокови чишћења су нормирани.“Први приоритет путева, чистиће се само сољу и он мора бити чист четири часа после престанка падавина било да се ради о снегу или леду“, објаснила је Љерка Ибровић из ЈП „Путеви Србије“.Путеви другог приоритета биће чишћени мешавином соли и ризле, као и они трећег приоритета, а рокови за чишћење су шест у осам сати после престанка падавина, кажу путари.

Ипак, након ове ледене недеље следи топлији и сув викенд, а већ од понедељка у нашу земљу враћа се сунце, уз тек повремене падавине.

На слици Далибор Стаменковић, ЈКП Дољевац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *