Добричке на лицу места: Филмски сусрети у Нишу, а сутра ЕКСКЛУЗИВНИ РАЗГОВОРИ СА ГЛУМЦИМА

Спектаклом у нишкој Тврђави почео је 53. Фестивал глумачких остварења домаћег играног филма. Уз традиционалну реченицу: „Тврђава је наша!“ и уручњем кључева града председнику фестивалског жирија, отворена је ова фимска фешта, а нишкој публици поклонила се плејада познатих глумачких имена.

Традиционално, прве фестивалске вечери уручена је награда „Павле Вуисић“, које додељује Удружење филмских уметника, и то Радошу Бајићу за животно дело, а филмске пројекције почеле су ексклузивом, премијерним приказивањем филма Јужни ветар, редитеља Милоша Аврамовића, криминалистичког филма, са елементима трилера, који говори о криминалним активностима групе младих људи, који у жељи за бољим животом праве погрешан избор. Главну улогу у филму тумачи Милош Биковић, који је био звезда вечери. Поред њега запажене роле одиграли су и Миодраг Радоњић, Милош Тимотијевић, Драган Бјелогрлић, Срђан Жика Тодоровић. Већина филмске екипе присуствовала је пројекцији филма и поклонила се нишкој публици. Ексклузивно за радио Копријан говорили су многи од њих. Такође, своје прво извођење у Србији имао је и филм Границе кише.

Детаље са овог догађаја, за који се публика у овом крају припрема целе године, читајте сутра на нашем сајту, а немојте пропустити ни снимке разговора са глумцима попут Милоша Биковића и Радоша Бајића, као и многих других, који ће бити емитовани у понедељак путем таласа радио Копријана у информативним емисијама.

Једно је сигурно. Вечерас се у Нишу тражила карта више, јер је Филмски фестивал у овом граду изазвао велико интересовање љубитеља филмске уметности, а у истом ритму наставља се и сутра. Другог дана фестивала, у недељу 26. августа, на програму је филм Изгредници, још једно остварење криминалистичког жанра, који је све популарнији код нас, као и филм Проклет пас, мешавину комедије и акције у ком играју измеду осталих Срђан Тодоровић, Нина Сеничар, Јелена Галовић.

Фестивал траје до петка 31. августа, када ће бити додељене фестивалске награде. Додајмо и то да ће током трајања фестивала бити приказано 12 филмова у такмичарском делу програма, а ове године федстивалски жири чине Бојана Маљевић, Тихомир Станић и Ана Софреновић, која је и председница жирија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *