Бојкот ТОПЛИЧКЕ ОКРУЖНЕ ЛИГЕ, за викенд без утакмица!

Овог викенда су требале бити одигране утакмице 22. кола ФСТО, међутим од 9 планираних мечева није одигран ни један. Разлог је како сазнајемо бојкот лиге и челника лиге од стране клубова због многих неправилности у раду.
Како се наводи у записнику са конференције клубова ТОЛ-е на којој је присуствало 11 од 18 клубова, а која је одржана 18.04. у Житорађи разлози бојкота су следећи:

– Такмичење ТОЛ се одвија без пропозиција за такмичење , и није утврђен нити достављен распоред такмичења за пролећни део првенства.
– Одигране су утакмице где су играчи били без спортских легитимација и без лекарских прегледа уписани у протокол и исти такви регистровани.
-Приликом делегирања службених лица не води се рачуна о трошковима који падају на терет клубова па поједини налози прелазе и 12000 дин што је недопустиво.
-Утакмице суде деца са навршених тек 15 година и праве такве проблем на утакмицама да вређају здрав разум људи, који су дошли да погледају једну спортску представу.
– Није усвојен финансијски план за пролећни део првенства па службена лица своје надокнаде праве према свом нахођењу.
– Самовоља појединих моћника у случају ФК Победе из Д. Црнатова . Клуб се искључује из такмичења али без одлуке , решења, без права и могућности да се исти жали одговарајућем органу.
– Извршене су измене статута, односно члана 35 статута, супротно члану 74 статута ФСТО који јасно дефинише како се врши измена и допуна статута ФСТО.
Због наведених и још других озбиљних проблема који нису наведени, представници клубова учесници конференције клубова донели су следећу одлуку:
– Престаје се са такмичењем ТО лиге и захтева се од извршног одбора ФСТО да одмах закаже скупштину ФСТО у складу са статутом од 1.11.2017 године.
– Да ИО ФСТО на тој скупштини предложи делегатима да преиспитају своју одлуку, и ставе је ван снаге о измени допуни члана 35 статута од 27.2.2019 год.
– Да ИО ФСТО одмах формира заједничку комисију два савеза за измену и допуну статута ФСТО у складу са статутима ФСРИС И ФСС.
– Да ИО ФСТО донесе и упозна клубове са пропозицијама такмичења ТОЛ за такмичарску 2018\19 год.
– Да ИО ФСТО утврди и достави клубовима распоред такмичења за пролећни део такмичења сезоне 2018\19.
– Да ИО ФСТО укључи у такмичење ФК ПОБЕДУ из Д.Црнатова и да изнађе одговарајуће решење за њихово одигравање неодиграних утакмица.
-Да ИО ФСТО преиспита одлуке о регистрацији утакмица из првог пролећног кола ,где су у екипама наступали играчи без легитимација и без лекарског прегледа.

Све ово стоји  у записнику који је достављен нашој редакцији. Како нам је потврђено, записник је послат и на адресу РИС-а, односно председнику Новици Тончеву и клубови очекују одговор и помоћ у решавању и превазилажењу проблема. Како кажу из клубова док не дође до решења престаје се такмичењем у Топличкој окружној лиги.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *