БИСЕРИ У СИЋЕВУ

У недељу 13.маја у организацији Црквене општине Житорађа и парохије у Доњој Расовaчи, у сарадњи са Активом Вероучитеља из Житорађских школа, изведено је поклоничко путовање у манастир Пресвете Богородице у Сићеву.

Вођа пута је био наш свештеник Отац Саша који је и окупио ученике и пар родитеља који су се придружили овом прелепом догађају. По приспећу најпре смо се поклонили пред чудотворном иконом Пресвете Богородице, а одмах потом пошли на Литургију. Свету Литургију је служио отац Раша из Ниша а саслуживао је наш свештеник и вероучитељ отац Саша. Свету Литургију су пратили својом песмом наши Бисери и њихови вршњаци из Хора цркве Свете Петке у Расовачи.

После Свете Литургије организована је закуска и краћи културно уметнички програм који су извели ученици из Житорађе и Расоваче. Мати Арсенија старешина ове светиње је била љубазни домаћин, и неизмерно јој хвала, као и сестринству манастира.

После званичних активности деца су провела пар сати у прелепом дружењу и игри. У раним поподневним часовима смо кренули пут Житорађе, са прелепим утисцима, задовољни и пуни неке нове енергије.

Аутор текста и фото; Горан Антанасковић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *