Znak kod Knežičke reke koji smanjuje preglednost puta odvaljen i bačen u jarak

Neki od nedavno postavljenih saobraćajnih znakova na putevima u opštini Doljevac, poput onog kod Knežičke reke, napravili su mnogo problema vozačima. Naime, u konkretnom primeru, mnogi od vozača negodovali su zbog toga što imaju smanjenu preglednost pri uključenju na glavni put, a što je rezultiralo time da je pre nekoliko dana ovaj znak odvaljen i bačen u jarak pored puta. Nije poznato ko je počinilac ovog dela, kao ni da li je u pitanju vandalski čin ili samo namera da se spreči da dodje do saobraćajane nezgode.

Veliki saobraćajni znak kod Knežičke reke koji pokazuje smer kretanja ka određenim destinacijama, je najdrastičniji primer, tim pre jer je upravo ova deonica jedna od crnih tačaka na putevima u opštini Doljevac, kao što je Radio Koprijan ranije pisao, gde se nažalost dogadja veliki broj saobraćajnih nezgoda, tim pre jer se ovde vrši isključenje i uključenje i na regionalni i stari auto-put. Iz tog razloga, u prethodnom periodu i našoj redakciji se javio veliki broj ljudi koji su negodovali zbog postavljanja znaka na tom mestu.

Slične probleme sa znakom koji smanjuje vidljivost pri uključenju na glavni put imali su i stanovnici koji žive blizu izlaza iz Malošišta prema mostu na J. Moravi.

Preduzeće koje je postavljalo horizontalnu i vertikalnu signalizaciju u opštini Doljevac, radilo je po projektima nadležnih institucija, ali u pomenutim slučajevima njihova rešenja očigledno nisu bila najbolja opcija.

Inače, oštećenje saobraćajnog znaka smatra se krivičnim delom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *