Омладина ОО СНС-а у Житорађи одржала конференцију за медије

Најновија конференција за медије ОО СНС-а у Житорађи највећим делом била је посвећена активностима омладине ове странке. Наиме,  како је јуче речено омладина владајуће странке одлучила да крене у велику акцију чишћења и уређења општине Житорађа.

Циљем је, истичу,  да се  сви заједно удруже и направе од Житорађе  лепо и чисто место за живот. –Прва акција која је спроведена у дело било је фарбање ограде и уређење дворишта  око Домова здравља у Житорађи и Пејковцу, као и ограде моста код дистрибуције и чесме, рекао је Слободан Јанковић из подмлатка партије. –Затим смо имали већи подухват и окупили се у већем броју да офарбамо мост на реци Топлици. У ову акцију укључио се и председник општинског одбора и државни секретар у министарству просвете и технолошког развоја др Марко Миленковић, који је препознао нашу вољу  да урадимо нешто са средином у којој живимо. Овом приликом му се захваљујемо на подршци коју нам је пружио. Иначе, овој акцији се одазвало чак 35 активиста.

Након тога, доаје, укђучили су се у акцију чишћења црквеног дворишта у Дубову и помогли  мештананима да  спремно дочекају и прославе  сеоску славу “Светог Илију”.

Друга велика акција на коју су наглашавају изузетно поносни је постављање и  фарбање дечијих мобилијара у МЗ Глашинац. –  Наши активисти су буквално од ни од чега за два дана направили ово прелепо дечије игралиште. Првог дана смо постављали мобилијаре, а другог офрабали све то. У овој акцији је учествовало око 50 активиста којима није било тешко да упркос високој  темпратури направе једно овакво игралиште, наглашава Јанковић.

Истакнуто је да поред тога што из недеље у недељу предузимају овакве акције, омладина Српске напредне странке у Житорађи  се бави и хумнатираним акцијама. – Организовали смо прикупљање гардеробе  тако што су млади напредњаци  и функцонери општинског одбора донирали све оне лепе ствари које су прерасли или које из неког разлога не могу да носе, а које би значиле некоме. До сада смо организовали три акције донирања гардеробе, породици Рамић из Пејковца која има троје деце. Прошле недеље гардеробу и слаткише смо донирали и породици Савић из Речице, која има четворо деце. Гардероба је донирана и Породици Ђокић из Дубова.

Поред свега тога, како је речено на крају прес конференције, омладина ОО СНС-а Житорађа прикључила се и акцији добровољног давања крви, коју је организовао Црвени крст Житорађа. –Још једном смо доказали да смо увек ту када је потребно. Акцији се одазвао и председник општине Житорађа и овом приликом захваљујемо му се на томе.

Напомиње да ће овакве активности бити и даље организоване, с циљем да се од Житорађе направи   лепо и чисто место за живот.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *