Здравствена апотека у центру Дољевца кроз акцију “Чепенинг” донира инвалидска колица

Снежана Милосављевић из Чапљинца, лице са посебним потребама, добиће нова инвалидска колица, обезбедјена хуманошћу добих људи. Наиме, у акцији прикупљања пластичних чепова у којој учествује и здравствена апотека у центру Дољевца-Апотекарска установа Ниш, а у сарадњи са групом „Помоћ угроженим Нишлијама“ и акцијом „Чепенинг“, по други пут за особе са инвалидитетом са територије општине Дољевац, обезбедјена су неопходна медицинска помагала. Инвалидска колица ће у петак 23.августа у 10 часова бити уручена Снежани испред објекта здравствене апотеке у Дољевцу.

Подсетимо, прошлог лета инвалидска колица уручена су и Славиши Спасићу из Кочана. Из Апотекарске установе кажу да ће и даље наставити са прикупљањем чепова и на територији општине Дољевац, те позивају становнике нашег краја да наставе са подршком овој хуманитарној акцији.

Иначе, акција „Чепенинг“ покренута је пре неколико година, а могу се прикупљати чврсти пластични чепови од млека, јогурта, мајонеза, фломастера, лекова који имају пластични чеп, навлаке за медицинске игле, сокова, воде, пива, кечапа, средстава за кућну и личну хигијену. Прикупљена амбалажа се потом даје на рециклажу, како би се обезбедила средства за помоћ болесним људима.

Поред здравствене апотеке у Дољевцу до сада су и многе друге институције и појединци са наше територије учествовали у сличним акцијама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *