ŽITORAĐA RUTINSKI DO BODOVA: Todorović gospodario terenom

ORLJANESTADION: Sveti Jovan (Orljane) GLEDALACA:SUDIJA: Nemanja Arsić (Leskovac) 7,5. ŽUTI KARTONI: Antonijević, Valjarević, Dinić (FK Žitorađa) Đorđević, Mijajlović, Milić (FK Kosanica) CRVENI KARTON: Đorđević u 74. (FK Kosanica) STRELCI: Todorović u 8 i Stojanović u 74. iz penala za Žitorađu, Kocić u 34. minutu za Kosanicu.

FK ŽITORAĐA: Antonijević 6, Kitanović 7, Antanasković 6, Valjarević 5, Stojanović 7, Dinić 6, Stefanović 6,5, Mitić 6, Todorović 7,5, Jovanović 7, Lučić 7,5.

FK KOSANICA: Spalović 6,5, Đorđević 5, Lazarević 7, Marković 6,5, Kocić 7, Mijajlović 6,5, Timotijević 6,5, Milić 6, Lapčević 7, Popović 7, Cvetković 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Nikola Todorović (Fk Žitorađa) 7,5,

U zaostalom meču 20. kola između Fk Žitorađe i Fk Kosanice, viđen je ne baš atraktivan ali borben fudbal. Obe ekipe su u današnji meč ušle sa težnjom ka pobedi, s obzirom da su tri boda u ovom meču značila beg u sredinu tabele. Bolje su se snašli domaći igrači koji iako nekompletni zbog izostanaka Paunovića i Petkovića su uspeli da na kraju bodove zadrže kod kuće. Najveća glavobolja gostima bio je Jovan Lučić, krilo domaćih koji je bio najagilniji danas na terenu. Centrirao je Lučić, Jovanović glavom spustio loptu do Todorovića koji je opalio po njoj sa 16 metara i skinuo paučinu sa gola Spalovića. Odmah po polasku sa centra Kosanica posle prodora Lapčevića dobija kazneni udarac, a iskusni Kocić, pogađa Antonijevića, a zatim odbijenu loptu na 5 metara od gola šalje preko prečke. Do 34. minuta igralo se između dva šesnaesterca, kada se posle centrašuta sa leve strane i zakasnele reakcije Valjarevića i Antonijevića, Kocić se iskupio i rutinski glavom matirao golmana gostiju za 1:1. To je ujedno bio rezultat kojim se otišlo na odmor. Drugo poluvreme proteklo je u inicijativi Žitorađe i prodorima Lučića po desnoj strani, koga je mahom loptama snabdevao Todorović koji je danas sve ključeve držao u svojim nogama. Posle prve ozbiljnije šanse u kojoj se našao Mitić, Žitorađa je dobila penal pošto je robusnog napadača Žitorađe u kaznenom prostoru rušio Đorđević za koga je to bio kraj meča zbog druge javne opomene. Rutinski je sa kreča pogodio iskusni Vladica Stojanović i doneo prekopotrebna tri boda Žitorađe, i izlazak iz blage rezultatske krize.
Žitorađa se ovom pobedom popela na 8. mesto sa 27 osvojenih bodova, dok je Kosanica na 13. poziciji sa 22 boda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *