ЖИТОРАЂА РУТИНСКИ ДО БОДОВА: Тодоровић господарио тереном

ОРЉАНЕСТАДИОН: Свети Јован (Орљане) ГЛЕДАЛАЦА:СУДИЈА: Немања Арсић (Лесковац) 7,5. ЖУТИ КАРТОНИ: Антонијевић, Ваљаревић, Динић (ФК Житорађа) Ђорђевић, Мијајловић, Милић (ФК Косаница) ЦРВЕНИ КАРТОН: Ђорђевић у 74. (ФК Косаница) СТРЕЛЦИ: Тодоровић у 8 и Стојановић у 74. из пенала за Житорађу, Коцић у 34. минуту за Косаницу.

ФК ЖИТОРАЂА: Антонијевић 6, Китановић 7, Антанасковић 6, Ваљаревић 5, Стојановић 7, Динић 6, Стефановић 6,5, Митић 6, Тодоровић 7,5, Јовановић 7, Лучић 7,5.

ФК КОСАНИЦА: Спаловић 6,5, Ђорђевић 5, Лазаревић 7, Марковић 6,5, Коцић 7, Мијајловић 6,5, Тимотијевић 6,5, Милић 6, Лапчевић 7, Поповић 7, Цветковић 6,5.

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Никола Тодоровић (Фк Житорађа) 7,5,

У заосталом мечу 20. кола између Фк Житорађе и Фк Косанице, виђен је не баш атрактиван али борбен фудбал. Обе екипе су у данашњи меч ушле са тежњом ка победи, с обзиром да су три бода у овом мечу значила бег у средину табеле. Боље су се снашли домаћи играчи који иако некомплетни због изостанака Пауновића и Петковића су успели да на крају бодове задрже код куће. Највећа главобоља гостима био је Јован Лучић, крило домаћих који је био најагилнији данас на терену. Центрирао је Лучић, Јовановић главом спустио лопту до Тодоровића који је опалио по њој са 16 метара и скинуо паучину са гола Спаловића. Одмах по поласку са центра Косаница после продора Лапчевића добија казнени ударац, а искусни Коцић, погађа Антонијевића, а затим одбијену лопту на 5 метара од гола шаље преко пречке. До 34. минута играло се између два шеснаестерца, када се после центрашута са леве стране и закаснеле реакције Ваљаревића и Антонијевића, Коцић се искупио и рутински главом матирао голмана гостију за 1:1. То је уједно био резултат којим се отишло на одмор. Друго полувреме протекло је у иницијативи Житорађе и продорима Лучића по десној страни, кога је махом лоптама снабдевао Тодоровић који је данас све кључеве држао у својим ногама. После прве озбиљније шансе у којој се нашао Митић, Житорађа је добила пенал пошто је робусног нападача Житорађе у казненом простору рушио Ђорђевић за кога је то био крај меча због друге јавне опомене. Рутински је са креча погодио искусни Владица Стојановић и донео прекопотребна три бода Житорађе, и излазак из благе резултатске кризе.
Житорађа се овом победом попела на 8. место са 27 освојених бодова, док је Косаница на 13. позицији са 22 бода.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *