Знак код Кнежичке реке који смањује прегледност пута одваљен и бачен у јарак

Неки од недавно постављених саобраћајних знакова на путевима у општини Дољевац, попут оног код Кнежичке реке, направили су много проблема возачима. Наиме, у конкретном примеру, многи од возача негодовали су због тога што имају смањену прегледност при укључењу на главни пут, а што је резултирало тиме да је пре неколико дана овај знак одваљен и бачен у јарак поред пута. Није познато ко је починилац овог дела, као ни да ли је у питању вандалски чин или само намера да се спречи да додје до саобраћајане незгоде.

Велики саобраћајни знак код Кнежичке реке који показује смер кретања ка одређеним дестинацијама, је најдрастичнији пример, тим пре јер је управо ова деоница једна од црних тачака на путевима у општини Дољевац, као што је Радио Копријан раније писао, где се нажалост догадја велики број саобраћајних незгода, тим пре јер се овде врши искључење и укључење и на регионални и стари ауто-пут. Из тог разлога, у претходном периоду и нашој редакцији се јавио велики број људи који су негодовали због постављања знака на том месту.

Сличне проблеме са знаком који смањује видљивост при укључењу на главни пут имали су и становници који живе близу излаза из Малошишта према мосту на Ј. Морави.

Предузеће које је постављало хоризонталну и вертикалну сигнализацију у општини Дољевац, радило је по пројектима надлежних институција, али у поменутим случајевима њихова решења очигледно нису била најбоља опција.

Иначе, оштећење саобраћајног знака сматра се кривичним делом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *