Житорађанке настављају победнички низ

Синоћ је у Житорађи на програму био дерби меч 20. кола Прве лиге Исток у коме су домаћини екипа ЖРК Житорађа савладале екипу ЖРК Хајдук Вељко из Неготина резултатом 29:26 (15:12). Очекивало се да ће екипа Житорађе лако против Неготинчанки те је тако Антанасковић за овај меч имао на клупи чак 6 играчица из омладинске школе које су чекале шансу да укњиже прве сениорске минуте. Међутим, до тога није дошло јер су далеко искусније играчице Житорађе сувише олако схватиле противника из Неготина и умало од готовог направиле вересију. Ушле су домаће играчице доминантно у меч али само првих 20 минута, после којих је резултат био 12:6. Онда игра Житорађе постаје једнолична и флегматична да би у појединим тренуцима гошће из Неготина наговештавале и потпуни преокрет. То се догодило у 57. минуту када су гошће пришле на гол заостатка, али су далеко искусније играчице Житорађе, успешно привеле меч крају и забележиле 5 везану победу.
Настављамо са новим победама, доминација моје екипе се наставља што је евидентан показатељ да вредно радимо. Данас у већем делу меча нисмо били на препознатљивом нивоу, па смо утакмицу добили на мишиће али то је и очекивано с обзиром да је крај сезоне. – рекао је кратко Владимир Антанасковић тренер Жрк Житорађа.
Меч је обележила Сања Стаменковић из Житорађе која је постигла 9 погодака, док је код гостију најефикаснија била Јана Станковић са истим бројем погодака.
Житорађа се овом победом учврстила на 2. позицију, са 3 бода мање од Ђердапа из Кладова на два кола пре краја. Шансе да се у финишу преотме трон екипи из Кладова су минималне али постоје, те тако сви у Житорађи верују да се може догодити неко спортско чудо и да екипа Владе Антанасковића коначно избори пласман у Супер ”Б” лигу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *