Житорађа наставља да поклања бодове као домаћин

ЖИТОРАЂАСтадион: Крај Топлице (Прокупље) Судија: Александар Николић (Лесковац) 7. Гледалаца: 50 Стрелци: Стефановић у 37. за Житорађу, Милош Станковић у 18. минуту за Мораву. Жути картони: Петковић, Стефановић, Тодоровић ( Фк Житорађа) Мицић, Антић, Величковић (Морава)

Фк Житорађа: Илић 7,5, Китановић 8, Веселиновић 6,5, Стефановић 7,5, Пауновић 7,5, Петковић 6,5, Станковић 6 (од 82. Милосављевић 6,5), Стаменковић 6, Грујић 6 (од 69. Ристић 6,5), Тодоровић 6,5, Динић 6,5 ( од 63. Арсенијевић 6,5)

Фк Морава (ВХ): Алексић 7, Никола А. Павловић 6 (од 56. Б. Станковић 6,5), Мицић 6,5, М. Алексић 6,5, Антић 6, Никола М. Павловић 6, Цветковић 6, Ж. Станковић 7, Мил. Станковић 7,5, Мар. Станковић 7, Величковић 6,5.

 Играч утакмице: Марко Китановић (Фк Житорађа) 8.

Житорађа је играла фудбал, а Морава отишла кући задовољнија. Тако можемо најбоље описати меч 10. кола Зоне Југ који се данас одиграо на стадиону ”Крај Топлице”. Што се тиче уводних 20 минута меча само су они данас припали гостима из Владичиног Хана, прво су озбиљније припретили преко Марка Станковића у 12. минуту, када је добро одреаговао 17-годишњи Илић, међутим, 6 минута касније тј. у 18. минуту меча чета Бојана Милошевића морала је да потпише капитулацију после ударца Милоша Станковића који је од стативе завршио иза леђа Андрије Илића. Од тада је на терену постојала екипа Житорађе, међутим, из двоцифреног броја шанси само је једна успела да заврши у мрежи Ивана Алексића. После једне лепе акције, Стеван Стефановић је ударцем искоса са десне стране, савладао Алексића, а играо се 37. минут меча. Након тога до краја првог дела, као и током целог другог полувремена ређале су се шансе домаћих једна за другом, али офанзивци на данашњем мечу се нису прославили. Уместо да шутирају и постижу голове, они су желели да лопту унесу у гол, те је зато резултат остао само 1:1.  Могли су до голова и центафор Грујић, као и бочни играчи Динић, Станковић и Арсенијевић, али мрежу је зачарао голман гостију Иван Алексић . У самом финишу меча, гости су из једне полуконтре, када је Марко Станковић проиграо презимењака Милоша могли до сва три бода међутим тада је поново на сцену ступио млађани Илић и сигурном интервенцијом сачувао своју екипу.

Претила је Житорађа највише по десној страни где је својим продорима Марко Китановић излуђивао своје чуваре, ипак ти продори нису резултирали поготком, што не умањује издање одличног Китановића, који је са правом понео епитет играча утакмице. Уз њега и голмана Илића, вреди поменути беспрекорно издање штопера Луке Пауновића као и партију стрелца Стевана Стефановића.

Житорађа наставља са устаљеном праксом, да буде незгодан гост, али и великодушан домаћин, па да бодове на свом терену олако поклања, као што је случај био и данас.
Оно што брине свакако све навијаче Житорађе, јесте однос појединих играча на утакмици, а сигурно да ће и поред солидне партије што шта имати да замери својим изабраницима Бојан Милошевић.

У наредном колу, очекује нас дерби са екипом Пусте реке из Бојника, који као и Житорађа има високе амбиције, те можемо рећи да ће меч у Бојнику носити са правом епитете дербија кола.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *