Зима задала ударац!

Пред нама су, према најави метеоролога, три најхладнија дана од почетка зиме. Снег пада у већем делу земље, на путевима нема већих застоја, али је потребан велики опрез и возача и пешака.

Најављен талас хладног ваздуха, како каже директор ЈКП Дољевац Игор Микић, претвара сваку мокру деоницу у лед и поледицу. Јак мраз, који нас очекује, отежаће чишћење и проходност путева, јер бачена со при ниским температурама нема прави ефекат. Ипак како он каже сви путни правци на подручју Дољевца су проходни, али саобраћај се, због снега који пада непрестано, одвија отежано.

  • Наше службе за одржавање путева су од ноћас на терену и за сада нема застоја саобраћаја на свим путним правцима- казао је Микић у изјави за радио Копријан

Директор ЈКП Дољевац Микић каже да су  возила за рашчићавање снега очистила све критичне тачке, пре свега пут Кнежица-Ћурлина-Перутина, сви прилази школама су од раног јутра више пута чишћени, али и путни правац ка Нишу до Новог гробља је, и поред снега који непрекидно пада, у добром стању и саобраћај се без већих застоја одвија.

  • Зима ове године није била јака и са већим падавинама, тако да готово нисмо интервенисали у претходном периоду што се тиче бацања соли и ризле на путевима у општини. Залихе, које смо набалили на почетку зимског периода, су готово нетакнуте, тако да за овај последњи удар зиме располажемо са пристојном количином репроматеријала. –истакао је Микић.

Сви путни правци у општини Житорађа су проходни  а најугроженије деонице су: улаз у општину Житорађа из правца Бојника у село Дубово, Топоничка река, Дреновачка шума и Ђакушко брдо. Екипе Дирекције за изградњу Житорађе су на терену од раног јутра са свом расположивом механизацијом и покушавају да одрже све путеве проходним колико је то могуће јер снег непрекидно пада.

Радници Комуналног предузећа Житорађа чисте снег на тротоарима и испред свих установа  у Житорађи.

Из Штаба за ванредне ситуације општине Дољевац напомињу да се снежне падавине и ниске температуре очекују у периоду до 1.марта, али и појава јаког ветра и повећање снежног покривача. Како истичу надлежни из Штаба уведено је пасивно дежурство које ће бити на снази до првог дана месеца марта.  На Штабу је донешена наредба о приправности свих субјеката и снага на територији општине Дољевац који учествују у заштити и спасавању људи и материјалних добара од снежних наноса.  Задужени су сви носиоци активности на одбрани од снежних падавина и екстремно ниских температура  у случају настанка ванредне ситуације, али и да обезбеде неопходне припреме у обезбеђивању услова за реаговање и за потребе снабдевања грађана на територији општине Дољевац (гориво, мазут, животне намирнице, механизација и др);

Иначе, Комунална инспекција у Дољевцу апелује на грађане да очисте улазе у своје домове као и да пословна лица имају обавезу да очисте улазе у  радње и пословнице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *