Снег донео невоље најугроженијима

Снежне падавине донеле су велике невоље, не само учесницима у саобраћају, већ и најугроженијем становништву.

Зато су екипе Црвеног крста у Дољевцу данас обишле домаћинства у најзабаченијим местима, али и породице које живе у нехигијенским условима.

  • Због већих снежних падавина, али и најаве да ће нас наредних дана захватити ледени талас, екипе Црвеног крста у Дољевцу обишле су самачка старачка домаћинства, прве свега становнике који живе у насељима руралног типа у Русни, Перутини, Ћурлини, Кнежици, Чечини и Клисури и уручени су им пакети хране.- казала је Данијела Kостић из Црвеног крста у Дољевцу у изјави за радио Копријан.

Ова организација обишла је укупно 88 самачких старчких домаћинстава, али и нехигијенска насеља у којима углавном живе припадници ромске популације.

  • У овим нехигијенским насељима многе породице немају струју и воду, а приметили смо и да имају оскудне количине огрева. Посетили смо ова насеља у Мекишу, Шарлинцу, Дољевцу и Шаиновцу и поделили смо пакете хране и воде али и извесну количину ћебади.- истакла је Костићева.

Приликом  обиласка нехигијенских насеља екипе Црвеног крста сачиниле су и  процену потребе за огревним дрветом, тако да ће након консултација са Центром за социјални рад у Дољевцу, бити размотрена могућност допремања извесних количина огрева за најугроженије становнике ових насеља.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *