Увелико се опремају просторије предшколског дела Образовног центра у Дољевцу

У Образовном центру у Дољевцу полако се приводе крају припреме за отварање 02.септембра, на дан почетка нове школске године. Део овог здања које се простире на око 2000 квадратних метара, намењен нашим најмладјим становницима, који похадјају вртић „Лане“ и предшколску групу у Дољевцу, њих укупно педесетак, увелико се опрема новом опремом, коју је обезбедило Министарство без портфеља задужено за демографска питања. Почетком месеца постављена је нова кухиња, а ових дана пристиже и намештај, те унутрашњи простор полако добија свој финални изглед, који ће кад буде потпуно уредјен, према ономе што смо данас видели, изгледати прелепо. Просторије се опремају по свим савременим стандардима, тако да ће овдашњи малишани имати услове за боравак као и њихови вршњаци не само у великим градовима, већ и као они на западу.

Иначе, ову установу у Дољевцу тренутно похађа 36 деце у јасленој и мешовитој групи, узраста 3 до 5 година, а у предшколско би требало да крене петнаестак дољевачких малишана. Четири просторије за боравак деце, од којих свака има засебан тоалет и простор за гардеробу, биће у приземљу, као и кухиња и пространа трпезарија, помоћне просторије, портирница, соба за тријажу. Горњи спрат намењен је управи. Објекат је покривен видео надзором.

Иначе, у изградњу овог објекта уложено је 200 милиона динара, а средства су обезбедили Министарство просвете и локална самоуправа у Дољевцу.

Циљ је, кажу у  локалној власти, да се и у наредном периоду настави са модернизацијом објеката намењених деци предшколског и школског узраста, па ће тако још један нов и један потпуно реконструисан објекат бити спремни за школарце. Наиме, приводе се крају радови на згради предшколске установе „Лане“ у Пуковцу, која ће такодје 02.септембра отворити своја врата за пуковачку децу, њих око 40 из мешовите и предшколске групе. Подсетимо потпуно је реконструисана и школа у Малошишту, која такодје почиње са радом од септембра, док на зиму следи уредјење и дољевачке школе.

Текст и фото: Ј.Козомара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *