Ускршњи вашар у Малошишту

Данас је одржан, први пут, Ускршњи вашар у Основној школи „Вук Караџић“ у Малошишту. Вашар је организовао колектив учитеља, а учешће је узела и предшколска група из овог места. Ученици су израђивали Ускршње декорације које су се продавале по симболичној цени. Одзив родитеља, бака, дека и људи добре воље је био више него одличан.
Како каже учитељица Данијела Митровић сав новац који је данас сакупљен биће искоришћен за куповину лопти, ђачких лектира и слично.
– Ми као колектив дошли смо на идеју да организујемо овај вашар и да на занимљив начин обележимо велики хришћански празник, али и да сакупимо новац како би смо купили деци оно што им недостаје у школи. Веома смо задовољни одзивом родитеља и овом приликом им се захваљујем што су узели учешћа у овој акцији, издвојили време и новца да подрже Ускршњи вашар. – рекла је учитељица Данијела Митровић.

Она је изразила жељу да овакво занимљиво окупљање постане традиционално и није скривала одушевљење због великог интересовања и посте вашара.
Занимљив и весео је био и штанд предшколске групе, а малишани су узели учешћа у продаји декорација које су израдили у сарадњи са васпитачицом и родитељима.
– Ми на нашем штанду нисмо одређивали цене већ смо одлучили да посетиоци и родитељи сами одреде износ који ће дати за наше декорације које су веома интересантне. Новац који сакупимо искористићемо за куповину едукативних играчака, лопти и оног што недостаје нашој предшколској групи.- рекла је васпитачица Тања Митић.
Она је истакла да је веома задовољна пажњом и интересовањем које је изазвао њихов штанд. Вашар је посетила и директорка предшколске установе и“Лане“ Милкица Станковић која је пружила подршку предшколцима у продаји њихових декорација.

Иако је Ускршњи вашар први пут одржан у школи изазвао је интересовање и мештана Малошишта који су дошли и подржали овај догађај. Према речима посетилаца они су дошли како би купили својој деци или унуцима Ускршње корпице са јајима и обрадовали их за празник. Били су пријатно изненађени великим одзивом али и лепотом и интересантним предметима које су деца израдила.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *