Пољопривредници ће на помоћ из државне касе моћи да рачунају од 1. марта, без прилагања фискалних рачуна.

Новим аграрним мерама пољопривредници у Србији ће, од 1. марта, моћи да рачунају на субвенције на дизел гориво, за шта су издвојене додатне две милијарде динара, изјавио је јуче министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

Он је објаснио да ће 60 литара дизел горива по хектару бити субвенционисано са по 20 динара по литру, а максималан износ пољопривредног земљишта је 20 хектара.

– Ово ће се односити и на ратаре, и на повртаре, и на воћаре, на све врсте пољопривредне производње – рекао је Недимовић а преноси Танјуг. Министар је навео да пољопривредницима за субвенције за гориво неће бити потребни никакви фискални рачуни, већ ће им држава аутоматски на бази пријаве хектара трезору, од 1. марта до 30. априла, исплаћивати и ту подршку за гориво.

– Ко поднесе захтев у року од пет дана на његовом рачуну ће бити новац. Биће проста методологија – додао је министар. Како је рекао, влада је припремила комплетна акта неопходна да се, после неколико година, поново крене са субвенционисањем дизел горива у пољопривреди.

Политика/Аутор: Ивана Албуновић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *