Упозорење из РХМЗ

Услед значајног пораста температуре у Србији, и јаког ветра, од петка до недеље ће доћи до наглог топљења снега у пределима до 1.500 метара, а за викенд на југу Баната и на планинама и олујног јужног и југоисточног ветра, прецизирају у РХМЗ.

Магле ће местимично бити и данас преподне, а током дана биће облачно, понегде са слабим мешовитим падавинама   кишом, суснежицом и снегом. На северу Војводине биће углавном суво. Прогнозира се ветар слаб до умерен, јужни и југоисточни. Јутарња температура биће од -3 до један, највиша дневна од 2 до 7 степени Током ноћи очекује се делимично разведравање.

Жути метео аларм у целој Србији биће на снази у четвртак, али и у петак, и то оба дана због снега и леда, који могу изазвати потенцијално опасно време.

Занимљиво је и да хидро аларм није “укључен” ни на једном од 16 мерних места у наредна два дана, иако је најављено топљење снега, које би могло да повећа водостај.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до 7. фебруара, биће умерено и потпуно облачно и осетно топлије. До недеље ће време бити ветровито и углавном суво са умереним и јаким, у кошавском подруцју и на планинама и олујним јужним и југоисточним ветром уз нагло топљење снега и у планинским пределима.

У недељу после подне на северу, западу и југозападу, а од понедељка и у осталим крајевима, биће местимично са кишом, али ће температуре ићи до чак 16 степени. После тога следи нам мањи постепени пад температуре.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *