Уновчите старе, неисправне електронске и расхладне апарате!

Скоро свако домаћинство у нашем крају има апарате на струју који су покварени или им више нису потребни, а уколико желе да се отарасе ових уређаја, ових дана, пружена им је могућност да на њима и зараде, уместо да их баце и тиме угрозе животну средину. Фирма Југо-Импеx  Е-рециклажа долази бесплатно на кућну адресу како би преузела електронски отпад, а у замену за неисправне уређаје грађанима дају ваучере које могу да искористе на куповину у ДИС маркетима. Тако за неисправни телевизор или монитор добићете 300 динара, за стару или неисправну веш машину или бојлер 500, а за расхладне уређаје 1000 динара.

  • Услуга одношења и рециклаже старих електронских апарата за правна лица је бесплатна. А за грађане, односно физичка лица, долазимо на кућну адресу и дајемо ваучере за електронски отпад. Те вредносне ваучере грађани могу да искористе за куповину у ДИС маркетима. – рекао је Игор Петровић из фирме Е-рециклажа у изјави за радио Копријан.

Како је истакао Петровић, за телевизоре и мониторе које им предају за рециклажу, грађани добијају ваучер у вредности од 300 динара, за веш машине и бојлере  добиће ваучер у вредности од  500, а за расхладне уређаје ваучер ће изности  1.000 динара.

  • Грађани из целе Србије могу да позову нашу фирму на телефон 018/415-01-26, а наши запослени ће у што краћем року доћи на кућну адресу или адресу правног лица како би преузели апарате који им више нису потребни. – истакао је Петровић.

Он је на крају додао да електрични и електронски отпад, којји није одложен на одговарајући начин, озбиљно угрожава животну околину. Најризичнији су уређаји који садрже фреон.

Петровић додаје да они у својим постројењима,на најсавременији начин, врше рециклажу ових апарата.

  • Захваљујући савременој технологији која извлачи фреон из старих фрижидера и других уређаја, направљен је значајан помак у заштити животне средине у читавој нашој земљи. Испуштањем у атмосферу фреона из само једног фрижидера, а у тим уређајима га има између 140 и 200 грама, озонском омотачу направи се штета једнака оној коју прави један аутомобил за годину дана – рекао је Петровић.

Нишко предузеће Е-рециклажа је за протеклих пет година, колико се бави рециклажом старих фрижидера и других електричних и електронских апарата, извезло скоро 100 тона отпадног фреона на спаљивање у специјализовано постројење у Немачкој. Осим фреона, додаје, из Србије извозе и оловно стакло из телевизора.

М.Јовановић

 

(Фото: курир.рс)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *