Учитељица Данијела Митровић добитница Плакете Учитељског друштва Ниш за изузетне резултате постигнуте у раду

Синоћ је у просторијама Учитељском дома у Нишу свечаном Академијом обележен велики јубилеј Учитељског друштва Ниш, 140 година постојања, а тим поводом био је објављен јавни позив за кандидатуру за доделу највишег годишњег признања Друштва, Плакету Учитељског друштва Ниш, затим наградни конкурс ,, Будућност образовања – кЉуч у рукама учитеЉа“ за све активне учитеЉе – чланове локалних УчитеЉских друштава на територији Републике Србије, као и  литерарни конкурс ,,Мој учитеЉ/учитеЉица“ за све ученике основношколског узраста. Међу награђеним учитељима који су добили Плакету је и Данијела Митровић учитељица ИИИ разреда ОШ „Вук Караџић“ у Малошишту, за изузетне резултате постигнуте у професионалном раду и афирмацији учитељског друштва и професије.

  • И ове године били су расписани конкурси и за ученике и за наставнике. Деца су писала литерарне радове на тему ,,Мој учитеЉ/учитеЉица“ , пристигао је веили број радова, а међу награђеним ученицима су и Милица Стојановић ученица И разреда школе у Дољевцу и Василије Живковић ученик ИИ разреда школе у Малошишту. На конкурсу за најуспешније учитеље односно наставнике добила сам Плакету овог Друштва за постигнуте резултате- каже учитељица Данијела.

Услови конкурса су били и између осталог да је учитељ односно наставник у протекле две године постигао изузетне резултате и са својим ученицима, али и у свом стручном усавршавању и напредовању.

Сваке године додељују се Плакете најуспешнијима, а ове године додељене су четири Плакете и учитељи који су добили ово одличје су из основних школа из Бабушнице, Пирота, Прокупља и Дољевца.

  • Ово је за мене велика част да се овим признањем нађем међу награђенима. Додела Плакета, награда, диплома и похвалница одржана је синоћ у Учитељском дому у Нишу и том приликом захвалила сам се на признају и истакла да је ово за мене „круна мог досадашњег рада“, али и да представља мотивацију за даље учење и усавршавање, па самим тим и за даље напредовање у раду- истакла је Митровићева.

Додаје, да сваки посао, па и посао учитеља, тражи да се стално и у континуитету усавршавају, да уче како би испратили генерације ученика које долазе и буду у корак са њима.

На крају разговора посебну захвалност је изразила колегама који су је синоћ подржали на додели, поред породице, Винки Димитријевић-Тасић заменици директора ОШ „Вук Караџић“ у Дољевцу и професору српској језика и књижевности Власти Ценићу.

Иначе, Учитељско друштво Ниша, које је основано 30.11.1881.године, окупља близу хиљаду чланова као и 60 школа чланица и једну предшколску установу из пет округа: Нишавски, Топлички, Пиротски, Тимочки и Косовско-Поморавски.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *