У Житорађи ускоро комплекс базена

Јуче је почела изградња комплекса базена у Житорађи. Према пројекту имаће три базена, а биће изграђен и ресторан. Како истиче председник општине Житорађа Иван Станојевић ово ће бити вишенаменски објекат, а радове  финансира Министарство омладине и спорта.

  • Комплекс ће имати три базена, рекреативни, базен са тобоганом и полуолимпијски базен. Биће изграђен ресторан и технички блок. Рок за завршетак ових радова је 180 дана, а цела инвестиција кошта око 120 милиона динара- истиче председник Житорађе.
Иван Станојевић председник општине Житорађа

Сву тендерску документацију и сам тендер спровело је Министарство омладине и спорта које и финансира изградњу купалишног комплекса.  Радове ће изводити предузећа Слога Цонструцтион д.о.о из Крагујевца и  Дијагонала из Новог Сада.

Како истиче Станојевић Житорађа ће први пут у историји добити базен и локална самоуправа се труди да унапреди стандарде и боље услове живота у овој средини, а изградњом базена деца и млади имаће простора за рекреацију и уживање у летњим месецима. Овај комплекс имаће капацитет за  500 корисника.

Радови на изградњи комплекса базена

Базен се гради на месту садашњег стадиона, а општина ће сопственим средствима градити нови стадион. Међутим, Станојевић истиче да је у почетку постојао отпор због изградње комплекса базена на месту стадиона.

  • У току је израда тендерске документације за измештање и изградњу новог игралишта које ће Житорађа финансирати из општинске касе, а процена је да ће вредност тих радова бити око 6 милиона динара- истиче председник општине Житорађа.

Станојевић додаје да се нада да ће у наредних месец дана изабрати извођача радова и да ће изградња новог стадиона ускоро почети.

 

M.Јовановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *