У УТОРАК 14. АВГУСТА ПОЧИЊЕ КУЛТУРНО ЛЕТО ЖИТОРАЂА 2018

У уторак, 14.августа, почиње “Културно лето Житорађа 2018”. Организатор фестивала је Народна библиотека Житорађа, а партнер  Канцеларија за младе Житорађа. Покровитељ је локална самоуправа општине Житорађа.

Циљеви фестивала су промовисање људских ресурса општине Житорађа у области културе и развој позитивног односа према култури и уметности. Грађанима општине Житорађе је  понуђен разнолик и екслузиван програм фестивала који траје 5 дана.

 

  • Фестивал “Културно лето Житорађа” је традиционална културна манифестација и ове године ће трајати 5 дана, односно биће подељена у 5 целина и то: филмско вече, дечје вече, вече глуме, рок вече и етно вече. Као и претходних година и сада имамо разноврстан програм са пуно извођача. Програм почиње у уторак, 14.августа, и траје до суботе 18.августа. Програм ће бити одржан у парку у центру Житорађе и овом приликом позивам све грађане општине Житорађа, а и шире да испрате ову манифестацију – рекла је директорка Народне библиотеке Житорађа Драгана Стојановић за наш портал.

И ове године ће кроз програм првенствено бити промовисани извођачи из општине Житорађа и то фантастична деца из  Црквеног хора “Бисери” из Житорађе, глумци аматери Андрија Станковић и Немања Тонић из Житорађе са представом “Калча са онога света”, за коју је писао текст Андрија Драгутиновић из Коњарника, као и деца која ће певати караоке које организује Канцеларија за младе Житорађа.

Уз наше домаће извођаче наступаће и гости Драгослав Гиле Бранковић глумац из Лесковца, рок састав Алхемија из Малошишта и Сестре Трмчић из Београда, а Влада Марјановић професор музике из Житорађе ће им давати музичку подршку.

На манифестацији Културно лето досад су учествовали извођачи и уметничке групе из општине Житорађа као и већ афирмисане и познате звезде из Србије. Гости на претходним манифестацијама су били Дејан Цукић, Наиса и Снежана Спасић, Драган Марјановић, Пепел, Кербер, Светлана Цеца Ражнатовић, Ћаче, Огањ, Рибља чорба, Србски православни појци…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *