У току изградња водоводне мреже у индустријској зони у Дољевцу

Радови на постављању водоводних цеви у индустријској зони „Петља“ у Дољевцу и делу Кочана улазе у саму завршницу. Од предвиђених 3200 метара за сада је постављено  2200 метара цеви, што је око 70 одсто од укупних радова. Како нам је рекао Јовица Пешић, начелник за привреду и финансије у општини Дољевац, на овом послу интезивно се ради предходних месец и по дана, а уколико радови буду текли овом динамиком очекује се да крајем марта  посао буде комплетно завршен, уколико временске прилике буду повољне.

Изградњом водовода сви привредници који имају своје погоне источно и западно од Пусте Реке у дољевачкој  индустријској зони моћи ће да се прикључе на мрежу. То значи да ће тако моћи далеко лакше да послују, с обзиром на то да ће брже долазити до потребних дозвола и сагласности које су им у пословању неопходне, јер је на пример за проширење постојећих или изградњу нових капацитета, потребна између осталог и противпожарна сагласност, за коју је један од услова и адекватна водоводна мрежа.

Иначе, општина Дољевац је од Министарства привреде,  за ове радове  добила средства у износу од 10,5 милиона динара (без ПДВ-а), што је  60 одсто вредности инвестиције, док се остатак финансира из локалног буџета. Извођач радова је фирма „Пословност“ из Ниша.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *