У СЕЋАЊУ НА ПРОФЕСОРА: Рукометаши и ветерани РК Житорађа, синоћ играли у част у знак сећања на Сашу Марковића

ЖИТОРАЂА – Недавно преминули Проф. др Саша Марковић, који нас је напустио у 55-ој години живота, никада неће бити заборављен у својој родној Житорађи. А то су јуче доказали они, са којима се највише дружио. У знак сећања на свог пријатеља, брата, саборца, тренера, саиграча… првотимци и ветерани РК Житорађа су се окупили и уигри ревијалног карактера у част Саше Марковића одиграли меч. Коначни исход 39:39, али је резултат током целог меча био у другом плану. Пре почетка уместо минута ћутања, одржан је минут аплауза у част професора Марковића, а онда се пригодним говором и казивањем песме посвећене њему од Професора опростио песник Зоран Антић.
У тиму ветерана, односно Сашиних пријатеља играли су сви они Житорађани који су своје рукометно знање стицали под менторством Марковића, или они који су с њим играли. На једном месту су били: Паја, Пипи, Гиле, Боле, Илија, Пида, Гиба, Ђоле и многи други, у другом Сашин наследник у рукометној игри, братанац Благоје, и сви су у мајицама са Сашиним ликом играли и забављали се у игри за коју је Марковић посветио цео свој живот.
Подсетимо, Саша Марковић је преминуо у 55. години у Прокупљу, а сахрањен је у родној Топоници. Из клуба поручују, да никада неће и не сме бити заборављен један од најистакнутијих чувара великог рукомета у малом месту. Житорађа је испратила свог Професора у вечност!

Слава му!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *