У ОШ „Топлички хероји“ у Житорађи обележен Међународни дан „Заштите животне средине“ еколошком акцијом

У ОШ „Топлички хероји“ у Житорађи обележен  Међународни дан „Заштите животне средине“ еколошком акцијом

Данас на дан 05.Јуна посвећеном очувању здравља  планте земље одн. Међународног дана заштите животне средине, у  ОШ „ Топлички хероји“, која је једна од неколико  ЕКО-ШКОЛА у Србији, реализована је једна од еколошких активности које се у школи спроводе током школске године.

Наиме, у питању је акција сакупљања текстилних производа који су  на предлог компаније C&A  у оквиру покрета  „Свет који инспирише“, намењене предшколским установама за децу ометену у развоју „Срце у Јабуци“ из Јабуке, као и ШОСО ( Школа за основно и средње образовање) из Умке и Сомбора, које користе ствари од текстила за израду креативних радова, који се касније у излажу крајем  лета  у хотелима са тзв. Зеленим кључем у Београду, а све у циљу подизања еколошке свести у нашем друштву а поготову међу школском омладином.

Знајући колики је значај рециклаже и заштите животне средине, наши ЕКО-координатори, професорке хемије, Данијела Милић и Валентина Ашчетовић уз подршку директора г-дина Горана Станојевића, су са ученицима виших разреда акцију сакупљања текстила реализовале ову акцију на најбољи начин и на прави дан, дан посвећен заштити животне околине. Успешно  реализованом акцијом наша школа се активно укључује у овај заиста важан пројекат за нашу средину, а сам покројект је од  глобалног значаја. Жеља нам је и циљ подизање свести о значају оваквих акција, и ово је једна од неколико планираних. На реду су наравнојош акција у будуће.  Спремност наставника и деце за учешће у оваквим акцијама је само још један од мотива да се са оваквим акцијама настави и у будуће. Жеља нам је да се овим акцијама подигне еколошка свест наших ђака и грађана, као и добијање трајног  статуса  ознаке наше школе као ЕКО-школе.

ЕКО-координатори у ОШ „Топлички хероји“ у Житорађи Данијела Милић и Валентина Ашчетовић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *