Тужилаштво тражи осам година затвора за возача “аутобуса смрти”

Основно јавно тужилаштво у Нишу подигло је у среду оптужни предлог против М.З (32) због тешког дела против безбедности јавног саобраћаја јер је 21. децембра прошле године као возач аутобуса “Нишекспрес” који је саобраћао на релацији Ново Село – Ниш изазвао саобраћајну несрећу у којој је погинуло седморо људи а још тридесетак је повређено.

Тужилаштво је затражило да му се због изузетно тешких последица несреће изрекне максимална казна затвора у трајању од осам година, мера безбедности од пет година забране управљања моторним возилом те да му се продужи притвор до правоснажности пресуде.

Како наводи тужилаштво, окривљени је управљајући аутобусом “Мерцедес бенз” угрозио јавни саобраћај и довео у опасност живот оштећених сада покојних људи, тако што се на делу пута који се укршта са железничком пругом, сударио са шинским возилом 7821 које је од Железничке станице Доње Међурово – кренуло ка Прокупљу.

Да подсетимо у саобраћајној незгоди на лицу места страдали су петнаестогодишњи Алекса Димитријевић из Новог Села, ДанијелаПро Станковић (48) из Чокота и њен комшија Богомир Лазић (75). Истог дана у болници тешким повредама подлегле су Наташа Јанковић (42) и Маријана Коцић (16), такође из овог нишког села.

Осам дана након несреће битку за живот изгубила је Гајтана Стаменковић (78) из Доњег Међурова, а 2. јануара у болници је преминуо и Властимир Ђорђевић (65) из истог места. У нишкој болници због тешких повреда и даље се лече шеснаестогодишњи Марко Лазаревић и његова вршњакиња Лена Илић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *