СВЕТЛОСТ САМА НА ВРХУ: Марјановић решета све редом!

ПУКОВАЦ – СТАДИОН: Прле (Пуковац) СУДИЈА: Немања Арсић (Лесковац) 7 ЖУТИ КАРТОН: Младеновић (Светлост) СТРЕЛЦИ: Марјановић у 31 и 49. минуту, Младеновић у 76. за Светлост, Благојевић у 57 и 79. минуту за Јединство

СВЕТЛОСТ: А. Илић 6,5, Л. Јовановић 7, С. Јовановић 7, Перовић 7, Тонић 7, Стојковић 7,5, Младеновић 8 (од 82. Јанковић – ), Д. Илић – ( од 8. Петровић 7) Марјановић 8 (од 78. Величковић – ) Митић 7, Арсић 7.

ЈЕДИНСТВО: Алексић 6, Марковић 6,5, Ристић 6, В. Стефановић 6,5, Стојановић 6, Алемпијевић, Благојевић 7,5, Трајковић 7, Костић 6, Ђорђевић 6, Д. Стефановић 7.

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Лазар Младеновић (ФК Светлост) 8

Светлост победом у дербију кола оверила јесењу титулу. Меч је био тежак за обе екипе, водила се рововска борба на средини терена, али је тас на ваги у корист домаћина данас био расположени Лазар Младеновић. У 31. минуту спојио је лоптом ”испод земље” искусног Далибора Марјановића са голом, а Шиљонатор у свом стилу уписао нови гол на свом конту. Тако се отишло на одмор, а било је још пар шанси на обе стране, међутим голмани су били на висини задатка. На 2:0 повећавају исти актери, Младеновић повлачи контру са центра и води лопту до шеснаестерца одиграва Арсићу који на другој стативи сервира ”на тацни” лопту Марјановићу који постиже свој 19. погодак у овој полусезони. Гости брзо смањују на 2:1 преко Далибора Благојевића, а Младеновић наставља да буде константа претња по гол гостију. У 76. минуту, лопта на навођење од стране Андрије Илића, са преко 70 метара, Младеновићу на ногу, који дрибла чувара и савладава младог Алексића за 3:1. Тада је све било решено, или су бар тако мислили домаћи играчи, али је Благојевић искористио несмотреност штопера домаћих и поново савладао Илића.
Светлост је до краја успела да консолидује своје редове, сачува предност, и овери наслов јесењег првака. Светлост је сама на врху после данашњег пораза Јабланице од Радана и сада Светлост има 31, а другопласирана Јабланица 28 бодова. На југу, најбољи се фудбал игра у Бадњевцу. Гарда Драгана Станковића – Шимија је сасвим заслужено дошла до овог ласкавог звања, а из јаког колектива посебно се истакао искусни 39-годишњи Далибор Марјановић, машина за голове, који је на 14 утакмица чак 19 пута матирао противничке голмане.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *