Петнаесторо ученика дољевачке ОШ „Вук Караџић“ пласирало се на окружно такмичење Читалића

Петнаесторо ученика дољевачке основне школе „Вук Караџић“ пласирало се на окружно такмичење Читалића-кликераша, од њих 180-оро, колико је ове године учествовало на општинском надметању. Оволики број учесника  Читалића из нашег краја говори у прилог томе да је овај занимљив школски програм, који је покренут пре шест година у Алексинцу, све популарнији код овдашњих ученика.

Међу најмлађим ђацима, првацима, већ су се издвојили они најталентованији. Огњен Марјановић из пуковачког одељења, учитељице Бранкице Коцић и Ленка Илић, ученица Јелице Васић из одељења у Малошишту, пласирали су се на окружно такмичење, где ће показати своје умеће и представљати прваке наше општине.

Из другог разреда у даљи ток такмичења иде  Анђела Димитријевић из орљанског одељења учитељице Горице Јовановић.

И троје ђака трећег разреда придружиће се својим другарима на окружном такмичењу, које ће бити одржано крајем идућег месеца, а то су пуковчанка Теодора Марјановић, учитеља Оливера Митровића, као и двојица ученика одељења у Кочану, Владимир Коцић и Новак Ценић, учитељице Весне Динић. Подсетимо, Владимир Коцић учествовао је и раније и забележио запажен успех, с обзиром на то да је на републичком такмичењу прошле године заузео 3.место.

Четврти и пети разред на жалост ове године неће имати своје представнике, али ће зато четири ученице шестог разреда дољевачких одељења путовати у Алексинац на окружно такмичење. То су Ања Спасић  и Тамара Ђорђевић из одељења 6/2, наставнице српског  језика Тање Стојановић, Мила Митић из 6/3, наставника Власте Ценића и Мина Ђорђевић из 6/1, наставнице Наташе Ђорђевић. Ту су још и Вукота Радојичић из дољевачког одељења седмог разреда  наставнице Тамаре Стевановић и Дамјан Денић из Белотинца, наставнице Миљане Живковић.

Међу најстаријим основцима у Алексинцу ће се наћи и Сара Спасић и Анђела Коцић, ученице одељења 8/2, које води наставница Данијела Стојановић и Кристина Вукић из 8/3, наставнице Тање Стојановић.

Подсетимо, Читалићи, школски програм развијања вештина читања и разумевања прочитаног, као и писаног изражавања, који се можемо рећи  традиционално одржава  сваке године у ово време, од самог почетка привукао је љубитеље писане речи и међу овдашњим наставницима српског језика и књижевности и међу децом и сваке је године све популарнији. Томе у прилог говори и чињеница да  на школским такмичењима  учествује свако године све више ђака из наше општине. Окружно такмичење планира се крајем марта у Алексинцу.

Додајмо и то да се поред кликераша, ученици такмиче и у категорији креативаца. Њихови читалачки дневници увелико се  оцењују, тако да ћемо ускоро знати и те резултате.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *